WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
D100 Loosdrecht
Loosdrecht, ma 9 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Lam doet verslag van de D100 bijeenkomst van de kern Loosdrecht vorige week zaterdag. Zijn indruk was dat raadsleden geacht werden om niet aan te schuiven.

Cor Lam uit Loosdrecht schreef dat hij zich geroepen voelde tot het schrijven van onderstaande brief door de ingezonden brief van DLP raadslid Gert Zagt eerder vandaag, die reageerde op het WWK-verslag over afgelopen zaterdag.

ingezonden brief

D100 Loosdrecht

Als ingelote deelnemer voor de groep Loosdrecht kan ik alleen voor de eerste zaterdagmiddag spreken. We zaten met mensen uit alle hoeken en gaten van het dorp bij elkaar. Allerlei leeftijdsgroepen en beroepen, vrouwen en mannen.

De meeste gesprekspartners waren politiek niet met alles op de hoogte maar natuurlijk waren we ook met enkele ingewijden aanwezig: een doorsnee van de kiesgerechtigden. Mijn stellige indruk was dat de raadsleden NIET aan de gesprekken deel zouden nemen. Ze werden verwelkomd door de burgemeester met dank voor hun betrokkenheid, maar niets over aanschuiven aan de tafels. Als dat wel de bedoeling was geweest, dan waren en toch veel meer raadsleden geweest! Onze voorzitsters deelden bij aanvang van de gesprekken ook mee dat ze er alleen waren ter begeleiding van het gesprek en voor de verslaglegging.

Er was overal een levendige discussie! Eigenlijk kwam iedereen wel met z’n eigen visie op alle onderwerpen op tafel. Men liet elkaar de ruimte en er bleef een goede sfeer, ook wanneer duidelijk werd dat men recht tegenover elkaar stond, qua mening. Een open vriendelijke en betrokken sfeer. Mijn advies aan onze laatste voorzitter was daarom om te overwegen deze vorm van informatie verzamelen meer te hanteren. Nu waren niet alleen de  erg nauw betrokkenen en vaste doordouwers naar de raadszaal gekomen maar een echte doorsnede van de bevolking!

Er werd per tafel elke ronde een samenvatting gemaakt die meeging naar de wand en verkort voor de zaal werd benoemd. Op tafel werd daarenboven nog heel veel meer opgeschreven wat meegenomen zou worden bij de uitwerking van de discussies. Alle onderdelen van de gesprekken kwamen dus zeker niet in de samenvattingen naar voren. Opvallend in de samenvattingen was wel, bij de middag van Loosdrecht, dat vele soorten adviezen werden gegeven. Daarbij werd verschillende keren een regelrechte fusie met Hilversum afgeraden en ook werd de wildgroei van de macht van Natuurmonumenten meerdere malen als steen des aanstoots genoemd. Als insider vond ik echter de eigen samenvatting door de burgemeester een wat eigen teneur hebben, net als bij de dorpsavond in ‘De Beukenhof’. Ondanks het mooie weer een goed bestede middag!

Ik ben heel erg benieuwd naar het overall verslag van de vier sessies!

Cor Lam,
Oud Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief