WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vragen CDA over SV Disco
Wijdemeren, wo 6 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De CDA fractie stelt schriftelijke vragen naar aanleiding van het artikel in de Gooi en Eemlander van 2 mei inzake handhaving en kleine evenementen.

Deze vragen zijn een vervolg op:

04052015 SV 's-Graveland is Boos
05052015 Verklaring SV 's-Graveland

ingezonden bericht

Schriftelijke Vragen CDA

Naar aanleiding van het bericht in de Gooi en Eemlander d.d. 2 mei 2015 over het uitvoeringsprogramma toezicht en handhaving 2015-2016, in het bijzonder over het organiseren van (kleine) evenementen.

Het CDA stimuleert al jaren de initiatieven van verenigingen en vrijwilligers. Allereerst om de leefbaarheid in onze dorpen positief te beïnvloeden. Maar ook de saamhorigheid te vergroten. De samenleving centraal is de rode draad van het raadsakkoord. Het CDA vindt dat juist de genoemde initiatieven hieraan een positieve  bijdrage leveren. Door de controle en handhaving aan te scherpen worden initiatieven van inwoners de kop in gedrukt. Dergelijke initiatieven kunnen en mogen niet de dupe worden van regelgeving.

Dit heeft ertoe geleid dat de CDA fractie zich genoodzaakt voelt om de volgende vragen te stellen.

Vragen (kleine) evenementen:

  1. SV ’s-Graveland heeft destijds  na het sluiten van “de Smoes” het organiseren van kinderdisco’s  op zich genomen tot grote vreugde van het toenmalige college. Erkent het huidige college dit nog steeds? En zijn hier ooit klachten over (geluids) overlast binnengekomen?
  2. Stimuleert  het college verenigingen om hun gebouw multifunctioneel te maken om zo de huisvestingskosten (mede) te kunnen bekostigen?
  3. Bestempelt het college een kinderdisco in de voetbalkantine, een disco bij de muziekvereniging of een concert in de kerk als paracommercieel?
  4. Is het college het met de CDA fractie eens dat deze (kleine) evenementen juist de saamhorigheid en dorpsgevoel in onze kernen ten goede komt?
  5. Is het college het met de CDA fractie eens dat deze evenementen  door vrijwilligers worden georganiseerd en dat wij dit moeten koesteren en stimuleren?
  6. Hoe gaat het college de controles en handhaving vorm geven?
  7. Kan het college inzicht geven over het aantal kleine evenementen waarvoor geen vergunning is aangevraagd?

Gezien de commotie in onze dorpen wil de CDA fractie deze vragen graag beantwoord zien in de commissie vergadering Bestuur en Middelen van 11 mei a.s.

Met vriendelijke groet,

Namens de CDA fractie, Jan Verbruggen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief