WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verklaring SV 's-Graveland
's-Graveland, di 5 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De SV 's-Graveland heeft naar aanleiding van de commotie die is ontstaan over de onwenselijkheid van de kinderdisco een tekst op haar website gezet.

Vandaag stond er een tweede artikel in de krant waarin voorzitter Koen Janmaat van de SV gebelgd reageert op de tekst uit het eerdere artikel van 2 mei. Inmiddels heeft het CDA al contact met hem opgenomen, alsmede burgemeester Martijn Smit. Onderstaande verklaring staat op de homepage van de website van de SV 's-Graveland.

Verklaring

Kinderdisco

Het artikel in de Gooi- en Eemlander  van 2 mei heeft heel wat teweeg gebracht. Zowel bij onze leden, de organisatoren als ook de (ouders van de) bezoekers.

Over de door ons sinds vele jaren georganiseerde kinderdisco (10-14 jarigen) werd gezegd  dat deze wordt georganiseerd in een ruimte die daar eigenlijk niet voor is bedoeld en dat dit een  voorbeeld is van een evenement met een paracommerciële achtergrond.

U heeft op onze eigen website en op ook op  www.wijdemeersewebkrant.nl  onze reactie al kunnen lezen. Vanochtend stond er wederom een artikel in de Gooi- en Eemlander. Het is goed om te melden dat er inmiddels overleg is geweest met de politiek (CDA) en dat wij vanmorgen zelfs gebeld zijn door de burgemeester. Hij stond op het punt om op vakante te gaan, maar wilde ons toch nog even laten weten blij te zijn met onze kinderdisco en dat de gemeente graag denkt in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden.

De kinderdisco als voorbeeld stellen van hoe het niet moet was een keus van de journalist van de G&E en de gemeente was hier niet blij mee (“not amused”). Wij onderkennen dat de gemeente een belangrijke rol heeft bij evenementen. Bij recente calamiteiten (monstertruck, hoogwerker) wordt er al snel met de beschuldigende vinger naar de gemeente gewezen.

De komende tijd gaan wij samen met de gemeente afspraken maken over contouren waarbinnen de kinderdisco georganiseerd kan blijven worden. We gaan voor de win-win-win situatie, waarbij de belangrijkst win betrekking heeft op de jeugd.

Naschrift WWK:

Geen interpretatie

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het artikel in de Gooi en Eemlander vrijwel letterlijk de tekst van het raadsstuk volgt, waarin o.a. de kinderdisco van de SV als voorbeeld wordt gebruikt. Er lijkt in dit geval geen vrije interpretatie van Casper van den Broek van de G&E aan de orde, zoals door burgemeester Smit wordt gesteld. Het is de tekst uit de eigen ambtelijke organisatie die de aanleiding is tot de misverstanden.

De twee teksten

De tekst in de krant hieronder bevat vrijwel letterlijk, inclusief de term paracommercieel, de tekst uit het document "Uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving", dat tijdens de vergadering van de commissie Bestuur en Middelen op 11 mei behandeld zal worden.

Raadsstuk:


Tekst uit het Uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving.

Tekst in de Krant van 2 mei:

De vrijwel volledige uit de Gooi en Eemlander van zaterdag, die het raadsstuk volledig volgt.
(Met excuus aan de G&E voor de overname van de tekst in de WWK,
maar het doel heiligt de middelen lijkt ons in dit geval.)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website SVGr
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief