WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Revindicatieantwoorden Frijdal
Wijdemeren, za 11 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het heeft even geduurd, maar wethouder Joep Frijdal (VVD) heeft antwoorden op de vragen van Martin Vuyk (VVD) over revindicatie gegeven.

Update zie verderop.

Lange adem

Tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie van 17 juni stelde Martin Vuyk (VVD) rond middernacht een aantal vragen over het revindicatie/landje pik/snippergroen project die hij vooraf al schriftelijk had ingediend. Vanwege het late uur ging de beantwoording door wethouder Joep Frijdal toen in de mist. Die zegde toen toe dat de antwoorden binnen veertien dag gegeven zouden worden.

Tijdens de raad van 2 juli stelde Martin Vuyk (VVD) maar weer eens de vraag waar zijn antwoorden bleven. De wethouder legde omstandig uit dat het geven van de antwoorden buitengewoon lastig bleek te zijn, maar zegde toe om de antwoorden voor 11 juli te geven.

Gisteren verscheen op de lijst ingekomen stukken een wethoudersbrief van wethouder Frijdal waarin deze antwoord geeft op de vragen van Martin Vuyk (VVD), Joost Boermans (D66) en Ria Hennis (DB). De wethouder geeft alleen antwoord over de dossiers in Kortenhoef en 's-Graveland en de kosten vanaf het aantreden van Eiffel vorig jaar. Wij lopen ze hieronder door.

609 dossiers zijn er nog 475

Omdat er met kerstmis 2011 609 brieven verzonden werden naar inwoners in heel Wijdemeren waren er op dat moment 609 revindicatiedossiers. Inmiddels bleek dat sommige brieven aan hetzelfde adres gericht waren, omdat de bewoners volgens de gemeente bijvoorbeeld zowel voor, als achter hun huis illegaal in gebruik hadden genomen, of betrokken waren bij meerdere adressen. Die dubbeltellingen zijn er nu uit gehaald. Ook zijn er dossiers afgehandeld in de vorige coalitieperiode. Daarmee staat de teller van het aantal dossiers nog op 475.

Kortenhoef/'s-Graveland

In Kortenhoef en 's-Graveland (zonder Ankeveen!) waren er 44 dossiers. Van die 44 zijn er twee bij de rechter afgerond. Uit de werkzaamheden van Eiffel zijn geen nieuwe gerechtelijke procedures in de beide kernen voortgekomen.

Toedoen van een derde?

Het werk van Eiffel zou op 1 oktober in de beide kernen volgens de planning afgerond zijn. Martin Vuyk wil weten of dat lukt. Het antwoord van de wethouder is: "Deze datum is indicatief en lijkt vooralsnog haalbaar. De gemeente en Eiffel zijn hierbij ook afhankelijk van de inwoners, mogelijk duurt het door toedoen van een derde in een aantal gevallen langer om tot een vergelijk te komen." De vraag dringt zich op wie die derde is, die vertraging kan opleveren in het hele proces in Kortenhoef en 's-Graveland, zonder dat er een rechtszaak loopt.

Update 15-7-2015, 12.31: Antwoord van de afdeling communicatie van Wijdemeren: "Met de derde die vertraging kan veroorzaken wordt een andere bewoner, eigenaar of bijv. een nutsbedrijf waarvan kabels en leidingen in de grond aanwezig zijn, bedoeld."

Tevreden

De wethouder toont zich tevreden over de werkwijze van Eiffel. Hij denkt dat het project Snippergroen in twee jaar afgerond zal zijn. Bottlenecks zijn er niet en hij is tevreden met de manier waarop Eiffel de keukentafelgespreken voert. De inwoners zijn ook tevreden over de manier waarop de keukentafelgesprekken door Eiffel gevoerd worden en er zijn geen klachten ingediend.

Kostenneutraal

Ria Hennis (DB) wilde weten hoe het kostenplaatje van het project er nu uit ziet.De wethouder geeft op wat het project vanaf de betrokkenheid van Eiffel gekost en opgebracht heeft. (Dus niet wat er daarvoor al uitgegeven is.) Er blijkt € 32.000 uitgegeven te zijn aan Eiffel en de infoavonden. De opbrengst is € 33.235, dus min of meer kostenneutraal. (Ongespecificeerd of het koop, huur, dan wel teruggave van grond betreft.)

Oppervlak

Joost Boermans (D66) had gevraagd om hoeveel vierkante meter het project en de afhandeling gaat. De wethouder antwoordt dat daar geen administratie van wordt bijgehouden, waardoor hij het antwoord schuldig moet blijven.

Dossier Revindicatie

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief