WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Smile van Theo Reijn
Wijdemeren, za 11 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Theo Reijn heeft zijn smileyborden. Hij pleit al vele jaren voor het gebruik van electronische borden met smileys om aan te geven of men te hard rijdt of niet.

Dorpsnar

Wethouder Theo Reijn werd jaren door het vorige VVD-DB-D66 college weggezet als een soort dorpsnar als hij het weer eens over de inzet van smileyborden had. In het vorige college stonden de VVD, het CDA en D66 schouder aan schouder in het afwijzen van de door Reijn voorgestelde oplossing op de Vaartwegen in plaats van de bloembakken waartoe de toenmalige coalitie besloot.

Het kan verkeren. Een trotse wethouder Reijn staat op onderstaande foto bij een smileybord op de Herenweg. De smile van de wethouder is nog veel groter dan de smile op het bord, omdat hij twee van zulke borden aanschafte.

Lees ook:

30092012 CDA over Wegenplan
01102012 Oneens met de Raad
01062013 DB over Bloembakkenrel
15042014 Bloembakken Exit

persbericht

Wijdemeren plaatst twee nieuwe snelheidsdisplays

Om automobilisten bewust te maken van hun snelheid, heeft de gemeente Wijdemeren twee snelheidsdisplays aangekocht en geplaatst op de Herenweg in Ankeveen en op de Tjalk in Loosdrecht. De gemeente gaat de displays op steeds wisselende locaties inzetten.

De displays geven de snelheid van de weggebruiker aan. Wie de maximumsnelheid aanhoudt,
wordt beloond met een ‘smiley’. Hardrijders zien een droevig gezichtje.

Wisselende locatie

De displays gaan rouleren langs wegen waar problemen met de snelheid worden ervaren en op plekken waar de snelheid veranderd is. Zo worden weggebruikers geattendeerd op de nieuwe snelheid. Komende periode staat er één op de Herenweg omdat de maximale snelheid richting de kruising met de Middenweg onlangs is aangepast naar 60 km/u. De tweede snelheidsdisplay komt op de Tjalk te hangen.

Geen flitspaal

De displays registreren alleen de gemeten snelheden en het aantal auto’s. Het zijn geen flitspalen. Met de gegevens krijg de gemeente een goed beeld van de gereden snelheden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief