WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Welkom in Wijdemeren!
Wijdemeren, wo 23 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren gaat de entrees van de gemeente verfraaien. De Leeuwenlaan bij het monumentale bushokje en de eilanden op de Randweg in Nederhorst krijgen een beurt.

persbericht

Gemeente Wijdemeren verfraait entrees gemeente

Gemeente Wijdemeren gaat twee entrees van de gemeente verbeteren. Het gaat om de middeneilanden op de Randweg in Nederhorst den Berg en de Leeuwenlaan, ten oosten van de kruising met het Noordereinde, in ’s-Graveland. De bestrating van de trottoirs, de middeneilanden, het fietspad en de rijbanen worden vernieuwd. Ook komen op beide locaties schalen met planten om de openbare ruimte te verfraaien.

Wethouder Theo Reijn: “Wij willen de entrees van onze dorpen een kwaliteitsimpuls geven. Beide locaties hebben nu een matige uitstraling. Dat kan met eenvoudige middelen, en de hulp van inwoners en ondernemers, beter. Komende jaren knappen we de entrees van de overige dorpen op.”

Op de Randweg worden de middengeleiders vernieuwd. De bestaande bestrating en het grint wordt vervangen door bestrating, die is afgevoegd met onkruidwerend materiaal. Daarnaast worden plantschalen of andere groenvoorzieningen rondom de kruising geplaatst. De werkzaamheden staan gepland voor het eerste kwartaal in 2016.

Op de Leeuwenlaan worden het fietspad, de middengeleiders, de aanliggende trottoirs en de rijbaan verbeterd. Op de rijbanen en het fietspad komt een nieuwe laag asfalt. Bij de middengeleiders wordt een deel bestraat, met een onkruidwerende voeg, en een deel met groenvoorzieningen ingericht. De oude bushalte wordt door de beheerder verwijderd. Ook wordt de zitbank schoongemaakt en het muurtje opnieuw gevoegd. De werkzaamheden beginnen in het voorjaar van 2016.

Meedenken?

De gemeente zoekt nog naar inwoners, die willen meehelpen met het bedenken van extra groenvoorzieningen voor de desbetreffende komingangen en het onderhoud hiervan. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Lucas Groeneveld, afdeling Beheer Openbare Ruimte, via (035) 65 59 479 of l.groeneveld@wijdemeren.nl.

Welkom in 's-Graveland

Hierboven staat het persbericht van de gemeente waarin wordt gevraagd om mee te denken. Welnu, nu we het toch over dat bushokje hebben.... Generaties wethouders van 's-Graveland en Wijdemeren beloofden keer op keer dat het pandje nu toch echt snel gerestaureerd zou worden en een goede bestemming zou krijgen. Een winkel, een galerie en het kantoor van een houthandel. Het werd allemaal niets. Het bushokje staat er verschrikkelijk bij. Dichtgetimmerd, beplakt met vieze posters, voorzien van grafiti en een dak waarvan de helft van de dakpannen verdwenen is. Het landmark dat al tientallen jaren het aanzien van 's-Graveland met zijn monumentale buitenplaatsen bij aankomst domineert. Niet wat je je voorstelt bij de entree van een dorp met zoveel geschiedenis en grandeur.

2 mei 2006: "In de G&E van vandaag staat dat het college van B&W bijna rond is met Schoonmaakbedrijf Van Braam & Van Houten. Ronald van Braam en Sander van Houten runnen hun bedrijf nu nog vanuit de huiskamer."

22 maart 2010: "Op maandag 22 maart 2010 ondertekenen wethouder Betske van Henten-Meijer en Kortenhoefse ondernemer Teije de Jong de voorlopige koopovereenkomst voor het wachthuisje aan de Leeuwenlaan in ’s-Graveland."

10 juni 2010: "Onlangs werd de definitieve koopakte getekend tussen de gemeente en de Kortenhoefse ondernemer Teije de Jong. Belangrijke voorwaarde is dat het huisje binnen anderhalf jaar wordt opgeknapt."

Vele berichten in de WWK hebben wij er al aan gewijd. Zonder enig resultaat. Ik stel daarom maar voor dat het huisje zo spoedig mogelijk gesloopt wordt en vervangen door een eenvoudig net betonnen transformatorhuisje van gewassen grindbeton voor Aliander, want die zit er ook in. Dan komt de verfraaiing, die Wijdemeren hierboven aankondigt, ook veel beter tot zijn recht.

(En voor de Chinezen die massaal de Amsterdam Lakes e.o. bezoeken is het trouwens ook veel ook fijner als er een echt bushokje staat waarin ze kunnen schuilen voor de regen.)

Lees ook:

Behoud Bank en Bushokje 26-10-2005
Bushokje niet Slopen 2-11-2005
Bushokje wordt Kantoor 2-5-2006
Lelijkste Plek 5 23-8-2006
17112007 Restauratie Leeuwenlaan
21112008 Curtevenne is moegestreden
22032010 Bushokje wordt Kantoor
10062010 Bushokje Verkocht
14092011 Zeven Monumenten
21022013 Bushokjestreurnis
22032013 Varia uit de Raad

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht/WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
PB/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief