WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Niet de Scholen, maar de Sport
Wijdemeren, di 1 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ben Steenvoorden (ex-raadslid) roept de sportverenigingen op om over hun eigen toekomst na te denken in het licht van mogelijke herindelingen, fusies en wat dies meer zij.

ingezonden brief

Geachte actiegroep Wijdemeren 2020,

Ik ben het eens met de constatering van Rik Jungmann dat we als gemeente weinig invloed hebben op het wel of niet voortbestaan van een school. Je kunt wat roepen maar als de school te klein wordt en er zijn voldoende mogelijkheden op fietsafstand dan helpt uiteindelijk geen Eric Torsing en geen gemeenteraad. Ook niet die van Wijdemeren of in 2020 die van Gooistad.

Waar we als gemeente (nog) wel invloed op hebben, en waar ik Wijdemeren 2020 niet over hoor, zijn de sportverenigingen en dan met name ASV ’65. Juist bij een actiegroep met visie en een groot sporthart-gehalte had ik verwacht dat ze zich daar zorgen om zouden maken. Toeval of angst?

Toevallig hoorde ik Sinterklaas afgelopen zondag na de wedstrijd ’s-Graveland – ASV een parodie op een lied van Freek de Jonge zingen. ‘Er is leven na de dood’ was ‘Er is voetbal na de dood’ . Een gedeelte van de tekst ging als volgt:

ASV was Hagen, de Jong of Splinter
nu klinkt dat als valse noot
blijft het leven, of gaat het voetbal daar toch dood.

Kan blauw wit en groen wit samen
of is zo’n stap nog veel te groot
samen verder of pas verder na de dood

Refrein:

Na de dood, na de dood
Na de dood, na de dood
er is voetbal, er is voetbal na de dood

Een Sinterklaas met visie.

Wordt het geen tijd dat ASV, ’s-Graveland, gemeente Wijdemeren en de actiegroep Wijdemeren 2020 de koppen eens bij elkaar steken? Het heft in handen nemen nu het nog kan. Of wachten we liever af om in  2021 te kunnen constateren dat ASV dezelfde weg is gegaan als de Zebra’s? Een voetbalclub uit Hilversum met een rijke historie, een eigen cultuur en uit een wijk waaraan men gehecht was. Ze voetballen nu samen met Bloemenkwartier onder een andere naam en aan de andere kant van Hilversum. Te klein en dus te duur geworden. Einde verhaal.

Zo zal het in de toekomst ASV ook vergaan. De kosten worden te hoog en uiteindelijk zegt men:  “gaan jullie maar fietsen naar het Kininelaantje en voetbal maar bij ’s-Graveland”. Leuke dorpskern of niet, jammer maar het is niet anders!

Tijd voor actie

Het is tijd voor actie. Er is gelukkig maar één eigenschap nodig om aan de slag te gaan: MOED!  Laat los wat was en probeer de zaken te regelen nu het nog kan. Nu je nog grote invloed hebt op het beleid in de gemeente. Die invloed verwatert na het samengaan met de gemeente Hilversum. Daar is geen glazen bol voor nodig.

Bedenk een plan. Maak bijvoorbeeld een nieuw sportcomplex bij de Herenweg/Kwakel waar ASV en ’s-Graveland samengaan. Ideaal ook voor de scholen. De afstand vanuit Ankeveen is kleiner dan de afstand die ik nu afleg met mijn kinderen naar ’s Graveland.
Laat in Ankeveen een handbalveld, een jeu de boulebaan, tennisvelden en een Johan Cruijff court  liggen en bouw op de vrijgekomen grond huizen en perfectioneer met de opbrengst hiervan het minicomplex in Ankeveen.

Er zijn natuurlijk andere oplossingen mogelijk. Maar als je de regie wil hebben moet je het de komende 4 jaar doen. Daarna ben je hoogstwaarschijnlijk te laat.
Dus gemeente Wijdemeren, actiegroep Wijdemeren 2020, ’s-Graveland en ASV aan de slag! Maak dit jaar nog een afspraak met elkaar. Nu kunnen jullie de toekomst nog bepalen. Doe het dan ook! 2020 is dichterbij dan u denkt.

Laat Eric Torsing over een aantal jaar plaatsnemen in de nieuwe gemeenteraad van Gooistad. Breed lachend omdat hij weet dat de zaken geregeld zijn. Dat gun ik hem.

Tot slot: afgelopen zondag wederom gezien dat Ankeveners, ’s-Gravelanders en Kortenhoevers prima samengaan.  Op naar SV KAG of SV Veenland!

Ben Steenvoorden
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief