WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
PvdA-GL: CDA zwicht voor Druk
Wijdemeren, di 1 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Stan Poels (PvdA-GL) wijst erop dat het CDA zich ondergeschikt maakt aan de wensen van de projectontwikkelaar van het Knorr terrein door tegen de motie van DLP te stemmen.

Lees ook de eerdere ingezonden brief van het CDA met de uitleg van die partij.

ingezonden brief

Gelukkig krijgt het onderwerp "sociale woningbouw" steeds meer aandacht binnen onze gemeenteraad. Deze woningen zijn onder andere noodzakelijk voor een evenwichtige opbouw van onze bevolking. Immers, als we meer sociale huurwoningen krijgen kunnen ook jongeren in Wijdemeren komen wonen of blijven wonen. Zij beschikken (nog) niet over de  middelen om een woning in onze gemeente te kopen en vertrekken nu naar b.v. Hilversum en Bussum.

Derhalve heeft de fractie PvdA/Groen Links voor de door De Lokale Partij ingediende motie gestemd over minimale aantallen sociale woningen binnen toekomstige bouwplannen. Jammer dat deze motie niet is aangenomen.

Wat we missen in deze discussie is de rol van de gemeente zelf. Als we als Wijdemeren sociale woningbouw echt belangrijk vinden dan moeten we daar ook als gemeente een bijdrage aan willen leveren. Zoals andere gemeenten in Nederland ook doen.
We maken ons op deze wijze geheel afhankelijk van de plannen van de ontwikkelaars van deze bouwplannen. Dat doet het CDA nu ook.

Wat ons betreft: Liever 25 sociale huurwoningen door samenwerking tussen gemeente en ontwikkelaar dan 17 doordat we ons geheel afhankelijk maken van die ontwikkelaar.

Stan Poels
fractie PvdA/Groen Links
Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief