WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zesde Boek Krijn Spaan
Kortenhoef, do 20 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zaterdag zal Krijn Spaan deel zes van zijn levenswerk over Kortenhoef ten doop houden in het Kraaiennest, de Oude School in Oud Kortenhoef, aldus de G en E van vandaag.


Krijn Spaan

David Pos

Tuinder en kweker Krijn Spaan uit Kortenhoef begon in 2009 met de gedetailleerde historische beschrijving van de bewoners van het Moleneind en de Kortenhoefse Dijk. Vorig jaar verscheen op 30 augustus zijn vijfde deel in de reeks boeken, zaterdag zal deel zes verschijnen, zo schrijft Valentijn Bartels in de Gooi en Eemlander. Spaan hoopt de serie in twaalf delen te kunnen afronden, hetgeen betekent dat hij, ijs en weder dienende, in 2021 het laatste deel zal afronden. Maar, zo zegt hij in de krant, als het hele verhaal niet in twaalf delen past, dan gaat hij nog een tijdje door.


Deel vijf uit de serie.

Op 15 juli pleitte buurman van Krijn Spaan en WWK-columnist Co de Kloet (Putter) voor gemeentelijke subsidie om het werk van Krijn Spaan te ondersteunen. Dat werd afgewezen. Ook kwam er bij de WWK een tip binnen om te zoeken naar crowdfunding voor de boeken van Krijn Spaan.

Het deel dat hij zaterdag feestelijk aan David Pos zal uitreiken heet "Vanaf de boerderij van Ab Voorn tot en met Ab de Kloet". In dat deel wordt de geschiedenis van Jachthaven Bouwman, de woning van Roelof Pos en Ab de Kloet beschreven.

bron
G&E, WW
foto
Div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief