WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Beachvolleybalveld NdB
Nederhorst den Berg, wo 19 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vrijdagavond (21-8) neemt wethouder Joep Frijdal om 19.30 samen met Volleybal Vereniging Nederhorst het beachvolleybalveld in recreatiegebied De Blijk officieel in gebruik.


Wethouder Joep Frijdal (VVD)

Dit openbare beachvolleybalveld is in opdracht van de gemeente en in samenwerking met de VVN tot stand gebracht. De VVN levert hiervoor een financiële bijdrage in de aanlegkosten. Daarnaast onderhoudt de VVN het veld en maakt zij dit ook schoon. De trainingen en wedstrijden van de VVN vinden op de maandagavond plaats. Wethouder Frijdal heeft o.a. recreatie en toerisme in zijn portefeuille.

bericht www.wijdemeren.nl

Nieuw beachvolleybalveld Nederhorst den Berg

Gemeente Wijdemeren legde een openbaar beachvolleybalveld aan in recreatiegebied De Blijk in Nederhorst den Berg. Vanwege het broedseizoen en het gebruik van de ligweide in de zomer werd het beachvolleybalveld pas aangelegd in de week van 20 t/m 24 juli. Het recreatiegebied krijgt daarnaast een flinke opknapbeurt in het najaar.

Het hardloopparcours op De Blijk

Om het recreatieve gebruik van het gebied verder te stimuleren legde de gemeente een openbaar beachvolleybalveld aan in recreatiegebied de Blijk in Nederhorst den Berg. Vervolgens werden in het najaar de paden ten behoeve van het hardloopparcours op het recreatieterrein bewerkt en geëgaliseerd en voerde de gemeente groot onderhoud uit aan de ligweide en het trapveld, waarbij onder andere het gras werd ingezaaid.

Samenwerking

Zowel het volleybalveld als het hardloopparcours komen voort uit samenwerking met, en steun van, de lokale sportverenigingen. Met de aanleg van het hardloopparcours is een wens vervuld van de Bergse Runners Club en de aanleg van het beachvolleybalveld was een verzoek vanuit de Volleybal Vereniging Nederhorst. De verenigingen zorgen zelf voor het onderhoud.

Opknapbeurt

De huidige werkzaamheden zijn onderdeel van een grote opknapbeurt van het recreatieterrein. In het najaar van 2014 en in het voorjaar van 2015 heeft de gemeente de paden verbeterd en verlichting aangelegd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Wijdemeren
foto
Douwe van Essen
auteur
Wijdemeren/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief