WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Scholen op Groenewoud?
Kortenhoef, do 9 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ben Steenvoorden (ex-raadslid) pleit er voor om op de belt Groenewoud in Kortenhoef scholen, een sportcomplex en wellicht een sporthal te realiseren.

ingezonden brief

Stel je voor: Plan Groenewoud gaat niet door!

Afgelopen week las ik in de krant dat door aangescherpt beleid bij de provincie mogelijk het plan Groenewoud niet doorgaat. De vraag die al wat langer leeft of er ooit wel één waterwoning gebouwd gaat worden is dus opeens actueel.

Reden voor mij om toch nog eens te wijzen op het in mijn ogen fantastische plan van Jan Willem Nienhuis wat ongeveer een jaar geleden is gepubliceerd in de WWK en Weekblad Wijdemeren. Een plan met een groot win-win gehalte. Hieronder het plan met wat kleine aanpassingen van mijn kant. Lees en oordeel zelf.

  1. Realiseer een sportcomplex op Groenewoud en vestig ernaast de Curtevenneschool, de Regenboog en eventueel de Antoniusschool. Ideale plek. Centraal gelegen en goed bereikbaar. Eenvoudig en veilig met de fiets of te voet te bereiken. Perfect voor de naschoolse opvang. Eén groot parkeerterrein (én kleedkamer-accommodatie). Overdags voor de scholen en ’s avonds en in de weekenden voor de sport. Voetbal, tennis, hockey, atletiek, en eventueel handbal en jeu de boules. Bovenop de goed ingepakte vervuiling komt ten behoeve van het kunstgras nog een dikke onderlaag en daar bovenop uiteraard de kunstgrasvelden én kunststof- atletiekbaan. Een extra beveiliging dus tegen de vervuilde ondergrond.
  2. Verplaats ook de sporthal de Fuik naar het nieuwe complex. Creëer één grote kantine voor de sporthal en alle sportverenigingen van het complex en voeg daar de functies van de Dobber aan toe. Ook leuk voor de (theater)voorstellingen van scholen.
  3. Het complex kan het hele jaar door gebruikt worden. Ideaal tijdens de schoolvakanties. Er is altijd wat te doen en niemand heeft er last van.
  4. Bouw (indien mogelijk) huizen op een gedeelte van sportpark Berestein op de velden van de voetbalvereniging. De toekomstige bewoners van deze wijk aan de rand van het dorp kunnen vrijwel ‘ongemerkt’ het dorp in en uit. Geen extra verkeersdruk.
  5. Bouw huizen op de plek van de Fuik. Geeft meer rust in de buurt (geen activiteiten meer) en meer ruimte voor starters.
  6. Door de verplaatsing van de scholen kunnen er op die plek (senioren)woningen gebouwd worden. Mooi centraal en perfect passend bij wat er in die omgeving al is (van Heumenhof en Veenstaete). Hierdoor zal er doorstroming komen in de woningmarkt.
  7. Gun Albert Heijn de Dobber. Ook het winkelend publiek zal er blij mee zijn. De Dobber staat nu maar te verpieteren.
  8. Uit de opbrengst van de huizenbouw, de Dobber en de bijdrage van de provincie kan de sanering van Groenewoud en de verhuizing van de diverse verenigingen plaatsvinden.
  9. Door de centrale ligging van het sportcomplex komt er in het algemeen minder (auto)verkeer (fietsen!) maar zeker op het Zuidereinde zal het verkeer afnemen.
  10. Per saldo kunnen er in totaal veel meer woningen gebouwd worden dan in het huidige plan Groenewoud. Goed voor de starters en ook goed tegen de vergrijzing.

Een plan met heel veel plussen. Dé oplossing voor het huidige Groenewoud, de Dobber, Albert Heijn, de Fuik, het Zuidereinde, de scholen en een fantastische stimulans voor de leefbaarheid in Kortenhoef en ’s Graveland. Ik zeg: DOEN!!

Ben Steenvoorden
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief