WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
IJskelder Eikenrode Volgestort?
Nieuw Loosdrecht, vr 22 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op Twitter circuleren tweets over de ijskelder van Landgoed Eikenrode in Nieuw Loosdrecht. De ijskelder lijkt te zijn volgestort met grond.


De ijskelder op Eikenrode, eens een overwinteringsplek voor vleermuizen.

Gisteravond rond een uur of zeven twitterde Mieke Bakker (@MiekeBakker) naar de actiegroep Bos van Hacke (@bosHacke) bovenstaande foto van de ijskelder op het landgoed Eikenrode die zo te zien volgestort is met grond. Zij schreef als begeleidende tekst bij de foto: "Te gek voor woorden, dit kan toch niet zomaar."

De actiegroep Bos van Hacke had afgelopen dinsdag zelf ook al geconstateerd dat de ijskelder dichtgegooid was. Zij twitterden toen: "@jwhillinga #kanniewaarzijn! #IJskelder @gemwijdemeren dichtgegooid. Moed zakt ons in de schoenen. Weet niet goed wat nu #WeerGeenVergunning"

Ook twitterde Het Bos van Hacke later naar Erfgoedstem (@Erfgoedstem), een groep die zich bezig houdt met nieuws over kastelen en landgoederen. Die twitterde: Wie weet wat hier aan de hand is? pic.twitter.com/nFD3jZjfRd Zou gaan om de ijskelder van Landgoed #Eikenrode Loosdrecht.

Nieuw Hoofdstuk in de discussie

Het landgoed Eikenrode en zijn eigenaar Nico Ockhuisen houden het gemeentebestuur behoorlijk bezig. Onlangs stelde Dorpsbelangen nog vragen over een verdwenen plafonddoek. In de verschillende vergaderingen van de gemeenteraad waar over Eikenrode werd gesproken werd steeds gewezen op het historische belang van de ijskelder, alsmede het belang als overwinteringsplek voor vleermuizen.

  • Op 13 juni vorig jaar sprak Adriaan Doets in tijdens de commissievergadering over het hek dat Nico Ockhuisen om Eikenrode wilde plaatsen, hetgeen leidde tot een volksopstand in Loosdrecht. Hij zei toen: "Ik erger me aan het vandalisme. Wij hadden een deur voor de ijskelder, waarin vleermuizen huizen, geplaatst voor € 6.500. De jeugd heeft hem vernield."
  • Op 23 juni 2013 schrijft Judith Bakkers in een ingezonden brief: "De Ver. Bos van Hacke stelde voor om alleen stevige hekken om de grafkapel en de ijskelder te plaatsen en toezicht in het bos te houden."
  • Op 18 juli 2013 schrijft Nanne Roosenschoon (D66) in een ingezonden brief: "Blijft het probleem van vandalisme en bescherming van de ijskelder en de grafkapel. deze kunnen wat ons betreft wèl afgesloten worden en slechts op afspraak toegankelijk."

De Tweets, waaruit hierboven geciteerd wordt, lijken een nieuwe storm over Eikenrode aan te kondigen.

Dossier Eikenrode

bron
Twitter
foto
Twitter
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief