WIJDEMEERSE WEBKRANT
D66 over Hek Eikenrode
Nieuw Loosdrecht, do 18 juli 2013

Nanne Roosenschoon (D66) rectificeert het WWK-verslag over de gemeenteraad van drie weken geleden. D66 was niet tegen het hek, maar wel tegen afsluiting bij daglicht.

In de verslaglegging van een raad is het soms lastig om aan alle fijne nuances van een standpunt recht te doen zonder langdradig of te uitgebreid te worden.

Wij schreven toen: "Nanne Roosenschoon (D66)deelde de mening van de VVD ten aanzien van het hek (voor) en de pasjes (tegen). Volgens hem is er bij de verkoop van de grond door de gemeente Loosdrecht iets mis gegaan waardoor het Zwarte Pad bij het landgoed is gekomen. Hij stelde voor die situatie te herstellen, door het Zwarte Pad te kopen of te ruilen."

Hieronder geeft Nanne Roosesnchoon het complete standpunt van D66 in de raad van 27 juni.

Dossier Eikenrode

ingezonden brief

Geachte redactie,

In uw verslag over de discussie in de raad over het hek rondom Eikenrode staat een feitelijke onjuistheid betreffende het standpunt van D66.

Wij hebben gesteld dat wij niet tegen een hek zijn, mits dit open is tussen zonsopgang en zonsondergang en dat in die tijd het bos vrij toegankelijk is. Ook hebben wij gezegd dat een uitzondering moet worden gemaakt voor het Zwarte Pad dat volgens ons geheel openbaar moet blijven. Wij hebben gesteld dat, als de heer Ockhuisen hier een hek zou willen plaatsen, dit dan aan de boszijde van het pad zou moeten komen, en hebben gesuggereerd dat de gemeente het Zwarte Pad eventueel hiertoe zou kunnen opkopen.

Blijft het probleem van vandalisme en bescherming van de ijskelder en de grafkapel. deze kunnen wat ons betreft wèl afgesloten worden en slechts op afspraak toegankelijk.

Het Bos van Hacke en Eikenrode hebben een belangrijke sociale en recreatieve functie gekregen in Nieuw Loosdrecht en die functie moet behouden blijven. Bewoners en Ockhuisen staan dichter bij elkaar dan men zou kunnen denken. Beiden hebben het beste voor met het landgoed. Wij zijn ervan overtuigd dat overleg tussen beide partijen kan leiden tot een voor iedereen aanvaardbaar compromis en zullen ons daarvoor blijven inzetten.

Nanne Roosenschoon
Raadslid D66

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief