WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Praten i.p.v. de Rechter
Ankeveen, do 18 juli 2013

Patrick Kreuning geeft goede raad aan de heer Ockhuisen. Hij pleit voor gesprek en overleg in plaats van kostbare juridische procedures.

ingezonden brief

Geachte heer Ockhuisen,

Dat u gewoon maling aan de wet heeft en de gemeente en haar burgers maar weer op kosten jaagt via een zoveelste proces, dat is betreurenswaardig. Ik ben het met u eens, vernielzucht en hondendrollen overal, daar moet paal en perk aan gesteld worden, hoe eerder hoe liever. Twee jaar terug zag ik in Engeland dat voor het niet opruimen van een hondendrol de boete kan oplopen tot 1000 pond, omgerekend toen z\'n 1250 euro. Als we dat nu in Nederland ook eens gaan toepassen, de controleurs hoeven in feite maar een boete per maand uit te schrijven en de rest kan in de schatkist.

Uw buren en andere omwonenden tegen u in het harnas jagen lijkt me echter zeer onverstandig. U wilt, neem ik aan, met plezier in uw eigen woonplaats rond kunnen lopen zonder scheldwoorden naar uw hoofd te krijgen, deelnemen aan het verenigingsleven zonder scheve blikken. Etc. Ik raad u daarom ook aan om het gesprek aan te gaan en te kijken wat er mogelijk is voor u gelijk dreigt met geldverslindende processen, waarbij u uw gelijk nog niet eens heeft behaald, dus mogelijk kost het u een smak geld.

En wat betreft zorginstellingen of zorgplekken... er is onlangs aan de Leeuwenlaan maar weer gebleken dat de directeuren vooral het geld in eigen zak steken. Dat het instituut aan de Leeuwenlaan failliet ging was een logisch gevolg, iets te veel gegraaid door de directie. Ga oprecht en met opgeheven hoofd door het leven, ga het gesprek aan, tegenwoordig worden uitkeringstrekkers gedwongen om vrijwilligerswerk te doen, dat zou dus ook prima op uw landgoed kunnen. U jaagt er de gemeenschap niet mee tegen u in het harnas, als u doorgaat met processen en u wint dan heeft u privacy, maar hoon en minachting zullen uw deel zijn, o.a. van uw buren. Ik kan me niet voorstellen dat u daarop zit te wachten. Ga constructief aan de gang en u zult waardering en respect krijgen.

Ik wens u veel wijsheid toe.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief