WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het tekort van DB
Nederhorst den Berg, do 4 oktober 2012

DB liep tegen zijn eigen grenzen. Dat vindt Cor Koster, die zijn oordeel geeft over het stemgedrag van DB inzake het wegenplan.

ingezonden bericht

Het tekort van Dorpsbelangen

Het kan niet missen: er komt een moment dat elke dorpsbelangenpartij oploopt tegen zijn eigen grenzen. Zo ook in Wijdemeren. De manier waarop DB omging met het wegenplan is een voortreffelijk voorbeeld.

Dat wegenplan (een wat aardiger term dan wegcategoriseringsplan) voorzag o.a. in een indeling van de wegen in de bebouwde kom waar je 30 km/u of 50 km/u mag rijden. De gevoelens daarover liepen hoog op. Begrijpelijk. Niemand wil wonen aan "een racebaan met regelmatig ernstige ongelukken en toeterende doorrijders die het ons bewoners niet eens gunnen om boodschappen aan de huizenkant uit te laden." Maar tegelijkertijd wil je ook wel een beetje dóór kunnen rijden.

De stekker eruit

Tijdens de raadsbehandeling kreeg Dorpsbelangen "cold feet", zoals dat zo mooi heet in het Engels. Men durfde niet meer en trok in wezen de stekker uit het hele plan. Het gevolg: de Verkeersadviescommisie die zich jarenlang gebogen had over de verkeerssituatie voelde zich miskend en trad af. Terecht natuurlijk.

Het probleem ligt bij Dorpsbelangen. Die partij laat zijn oren teveel hangen naar de burger die toevallig een wat grote mond heeft. Ze zijn er immers "voor de burger". Nu zijn die burgers - ook begrijpelijk - voornamelijk uit op hun eigen belang: men wil geen "racebaan" voor de eigen voordeur. Degenen die NIET aan zo'n racebaan wonen, hoor je niet. Daardoor was het signaal dat Dorpsbelangen oppikte dan ook: oh jee, men wil niet…

Een politieke partij dient echter het belang van de hele gemeente voor ogen te hebben. De Verkeersadviescommisie en de meeste andere politieke partijen waren daartoe in staat. DB niet. Die partij moet nog leren om over de eigen schaduw te springen.

Randweg

Is er een oplossing voor het verkeersprobleem? Ja, natuurlijk. Een randweg is onvermijdelijk. Het merkwaardige is dat zoiets natuurlijk best wel kan, zelfs in een landje als het onze. Als je maar wilt! Als je maar het lef hebt om in de clinch te gaan met de Provincie, met de omliggende gemeenten, en met de sympathisanten van de kleine modderkruiper en de platte schijfhoren.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief