WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Animatie en Kinderen
Ankeveen, do 4 oktober 2012

Het OCW organiseerde vanmorgen de jaarlijkse bedrijvenmorgen. Met de politiek op bezoek bij Wijdemeerse bedrijven.

Ieder jaar organiseert het Ondernemers Collectief Wijdemeren, de bedrijvenvereniging van Wijdemeren, een bezoek aan bedrijven samen met de lokale politici. Ook wordt soms een presentatie verzorgd door een bedrijf. Vanmorgen was het hele college aanwezig behalve wethouder Jaap van Waveren. Voorts was er een flinke delegatie uit de raad. En enkele amtenaren droegen ook hun steentje bij. Vandaag ging het over Pedri Animation en SKG, Stichting Kinderopvang 's-Graveland.

Pedri Animation


Paul Mathot presenteert Pedri.

Vanmorgen werd eerst een klein maar fijn wereldbedrijf aan de Cannenburgerweg in Ankeveen bezocht. Pedri Animation BV. Pedri Animation maakt animatiefilms. Hun werk is dagelijks te zien op TV, op internet en op DVD's. Wie een Nijntje DVD in huis heeft kent de geanimeerde figuurtjes. Tien tegen één dat de animatie gedaan is door Pedri. Maar ook in reclamespots en speelfilms worden levenloze voorwerpen en poppen tot leven gebracht door Pedri. Hun markt is de wereld, omdat reclamebureau's en TV zenders wereldwijd werken. Pedri maakt ook eigen producties. Een voorbeeld is te vinden op georgeandpaul.com.

Pedri maakt ook de poppen die voor een animatie nodig zijn. Met verfijnd vernuft van een horlogemaker worden de skeletjes van de poppen in elkaar gezet opdat de pop daarna beeldje voor beeldje opgenomen kan worden. In een scene wordt een arm opgeheven, een hoofd gedraaid of met de ogen gerold. Worden die beelden versneld afgespeeld, dan beweegt de pop plotseling in de filmwereld. Wordt er dan ook nog geluid onder gezet, dan is het karaktertje geboren en gaat het in de film of de commercial een eigen leven leiden. Het maken van een pop kost ongeveer een maand waarin een team er aan werkt.


Met eindeloos geduld worden rozijnen en graankorrels met een pincet verplaatst om het volgende beeld te kunnen schieten. Op TV wordt beeld geproduceerd met 25 beelden per seconde. 25 beeldjes zijn nodig voor 1 seconde film! In de uiteindelijke animatie kruipen de korrels en rozijnen samen in een koek waarvoor reclame wordt gemaakt.

Over de lokatie aan de Cannenburgerweg is Paul Mathot, die de presentatie voor het OCW en de politiek verzorgde, zeer te spreken. Parkeerruimte, een goed bedrijfsgebouw en dat in de buurt van Hilversum en Amsterdam. Paul Mathot nodigde ook bedrijven uit Wijdemeren uit om contact met hen op te nemen als er een leuke animatie nodig is voor hun bedrijf. Kijk ook eens op hun website. Daar staan een aantal animatiefilmpjes. Made in Ankeveen!

Kinderopvang

In De Drie Dorpen werd daarna een presentatie gegeven door Erik Beemster, sinds 2010 de directeur van de Stichting Kinderopvang 's-Graveland, eerder bekend als De Bengeltjes. Hij gaf een historisch overzicht van de ontwikkeling van de kinderopvang in 's-Graveland. Op dit moment heeft de SKG vestigingen voor buitenschoolse opvang in de drie scholen in 's-Graveland/Kortenhoef. Bovendien wordt er BSO verzorgd in het gebouw van de scouting voor kinderen uit groep 8. Voor de kleintjes is het voormalige politiebureau tegenover De Meenthof (v/h De Bengeltjes) een vestiging en het voormalige gebouw van de woningbouwvereniging aan de Kerklaan, tegenover het voormalige Rabo-bankgebouw.

De kinderopvang heeft het moeilijk vanwege de crisis en de bezuinigingen, waardoor mensen de opvang niet meer kunnen of willen betalen. Bovendien wordt er niet gebouwd en vergrijst Wijdemeren, hetgeen ook een oorzaak is van minder aanbod van kinderen op de opvang.

De SKG zou graag zien dat alle vestigingen op één lokatie komen, bijv. in de buurt van de Kwakel. Beemster gaf aan dat hard wordt gewerkt aan de kwaliteits eisen, die ook door de GGD worden opgelegd. Bovendien is hij er een groot voorstander van om alle inkopen en inhuur waar mogelijk in het dorp te doen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief