WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kortenhoefsedijk 30 km?
Wijdemeren, zo 1 april 2012

Het wegencategoriseringsplan, dat nog tot 11 april ter inzage ligt, blijkt intussen subtiel te zijn aangepast. De K.hoefsedijk werd van 50 km gewijzigd in 30-50 km.

Op 11 februari sprak de commissie REO over het door het college voorgestelde wegencategoriseringsplan (WCP). De kernen van Wijdemeren krijgen daarin, kort door de bocht, allemaal een 30 km regime met bijbehorende maatregelen als chicanes en bloembakken. De commissie keurde het voorstel goed, waarna het aansluitend ter inzage werd gelegd voor het publiek. De termijn waarbinnen eventueel bezwaar gemaakt kan worden eindigt op 11 april, zoals staat te lezen in Wijdemeren Informeren van afgelopen week.

Twee kaartjes

Er is met de Kortenhoefsedijk echter iets raars aan de hand. De WWK redactie downloade de PDF met het WCP op 11 februari, aansluitend op de behandeling door de commissie REO. In die PDF zat dit kaartje (vergroting). Op dat kaartje staat de hele Kortenhoefsedijk aangegeven als een gebiedsontsluitingsweg 50 km/u. Dat is het kaartje waar de commissie over oordeelde. Over het 50 km regime op de Kortenhoefsedijk ontstond discussie. Sommige WWK-lezers wierpen de vraag op waarom je de Kortenhoefsedijk, zonder fietspad en zonder trottoirs wel 50 km zou maken en het Noorder- en Zuidereinde, met trottoirs en een vrijliggend fietspad zou beperken tot een 30 km zone.

Verrassend

Bestudering van het kaartje dat de commissie voorgelegd kreeg en het kaartje dat donderdag in Wijdemeren Informeren (en inmiddels in het aangepaste (!) ter inzage liggende document op de website van de gemeente) stond, laat iets verrassends zien. Als u klikt op de kaartjes krijgt u een grotere kaart van heel Wijdemeren in de oude en de nieuwe versie.


Het kaartje dat in de commissie REO besproken werd en na 11 februari ter inzage werd gelegd.

Het kaartje dat deze week huis aan huis in Wijdemeren Informeren verspreid werd.

Op het linkerkaartje staat de Kortenhoefsedijk ingekleurd als Gebiedsontsluitingsweg met een 50 km/u regime. Op het rechterkaartje is op de legenda een nieuwe categorie toegevoegd gestippeld groen-geel met als omschrijving Gebiedsontsluitingsweg 30-50 km/u.

Waar keek u naar?

Dit roept de vraag op waar u naar heeft zitten kijken in de afgelopen periode toen het WCP ter inzage lag. Keek u nog naar het kaartje dat de commissie haar zegen gaf en dat aansluitend ter inzage werd gelegd voor eventuele bezwaren, of keek u naar een intussen stilzwijgend aangepast kaartje. Dat roept weer de vraag op of er nog meer intussen is aangepast (en eventueel weer terugveranderd). Misschien heeft u wel bezwaar gemaakt tegen iets wat inmiddels al is aangepast. Of juist niet.
Het lijkt er op dat de kaart tijdens de bezwaarprocedure door de gemeente aangepast is. En dat kan natuurlijk niet.

Dossier verkeer

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief