WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Brief AGV opgedoken!
's-Graveland, di 1 november 2011

Frits den Hartog vond de brief van het Waterschap AGV inzake de terughoudendheid over zelfbedieningssluizen niet op de AGV site, maar op die van de provincie.

Enkele dagen geleden schreven wij over het standpunt van het Waterschap AGV over zelfbedieningssluizen in het Vaart in de Vaart project. Wij zochten toen naar die brief op de website van AGV. Die was niet te vinden.

De aanhouder wint. In dit geval is Frits den Hartog uit Kortenhoef de aanhouder. Hij bleef zoeken en vond de brief op de website van de provincie Noord-Holland. (Overigens zochten wij daar nu ook met Google en met de eigen zoekfunctie van de provinciale website. Niet te vinden.) Chapeau voor Frits de Hartog! Hier is de bewuste brief.

AGV tegen Vaart in de Vaart

Tot onze verbazing dateert de brief al van februari dit jaar. Het is dus al bijna een jaar bekend dat het Waterschap AGV niet veel voelt voor het Vaart in de Vaart project dat zo stevig bepleit wordt door de provinciale ILG commissie onder voorzitterschap van oud Natuurmonumenten-directeur, de heer Evers. Als het project toch uitgevoerd gaat worden, dan voorziet het Waterschap hoge kosten aan de verhoging van bruggen en de aanpassing aan sluizen in de 's-Gravelandse Vaart. AGV vindt dat de effecten van varen over de 's-Gravelandse Vaart door de ILG onderschat worden en vindt dat er eerst onderzoek naar de kwaliteit van de oevers gedaan moet worden.

Dossier Vaart in de Vaart

Gelukkig gaat het perfect met de economie, dus geld speelt geen rol. De provinciale Icesave miljoenen komen bovendien gedeeltelijk terug uit het zeer hoge Noorden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
grijs
11 gr.
windkr. 2