WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herenweg Onlogisch?
Ankeveen, wo 1 november 2011

Patrick Kreuning vindt dat de Herenweg nabij de Klapbrug onlogisch ingericht is met een parallelweg en de containers aan de onbewoonde kant staan.

ingezonden brief

De logica van de weginrichting.

Wat mij elke dag weer irriteert, als ik wil gaan fietsen of vuil moet weggooien in de gemeenschappelijke containers moet ik ruim de tijd nemen, omdat alles zich aan de overkant van de weg bevindt waar geen huizen staan. En de Herenweg in Ankeveen is zeker overdag een hele drukke weg.

Uiteraard, vroeger stonden hier de flatjes nog niet. Maar de problematiek was denk ik ook op het Noorder- en Zuidereinde toen al bekend. Er rijden dagelijks massa's auto's en vrachtverkeer over deze wegen, de huizen hebben hier erg van te leiden, scheuren in de muren etc.

Waarom hebben ze voor het stuk Herenweg de weg niet anders ingericht? Dat scheelt een hoop schade aan de huizen, mensen hoeven niet onnodig te wachten, kinderen kunnen buiten spelen en eventueel zouden bewoners van de Arend hun voortuin kunnen vergroten en een uitrit aan de Herenweg hebben in plaats van een zand/grind pat vol hobbels en kuilen. Dat zandpad is weer goed voor extra onderhoud en kost dus de burgers onnodig extra geld.

Zoals de weg nu is ingericht is hij eigenlijk niet geschikt voor vrachtverkeer en zeker niet 's nachts, want dan tril je je bed uit. Er schijnt nu een weg open te liggen in Nederhorst waardoor het nachtelijk vrachtverkeer tijdelijk een andere route zoekt, van mij mag die weg in het naburige dorp nog heel lang open blijven liggen. Maar ja, dat is dan ook de logica van een gedupeerde bewoner.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
grijs
11 gr.
windkr. 2