WIJDEMEERSE WEBKRANT
Goed Luisteren
Wijdemeren, vr 11 september 2009

Wim van Oudheusden reageert op de opmerking van gemeentewoord-voerder Frank Ratelband dat de gemeente goed luisterde in de Klapbrugkwestie.

Wat vooraf ging:

01092009 Wachten op de Klap(brug)?
01092009 Bang voor Klapbrug
02092009 Wachten op de Klap?
02092009 Think for Yourself!
04092009 Niet serieus genomen
04092009 Revanche Ben Steenvoorden
07092009 Puntjes Scoren
07092009 Ben Bedankt!
10092009 Overheidskabouters

ingezonden brief

Nadat er de terechte nodige ophef was ontstaan ontketend door bezorgde burgers als Ellie en Rik, stonden er op een vroege vrijdagochtend vertegenwoordigers van HKA (Het Kan Anders), PvdA, WADW (Werken Aan De Weg) en AP@W (Andere Politiek Wijdemeren) als verkeersregelaars ongelukken te voorkomen.

Vragen van Karssemeijer PvdA werden in de raadscommissie weggehoond. Trots op zichzelf bazuinde CDA deze prestatie later rond in het dorp.

De gemeente bekende pas daarna kleur (geel weliswaar) door tijdelijke haaientanden aan te brengen.

Wethouder Van Henten en het CDA vonden het maar overdreven gedoe: zonder maatregelen en belijning kon het zelfs veiliger zijn.

Als klap op deze politiek beladen kwestie, werd door de ambtenaren toch iets gedaan. Muiterij aan boord van het CDA-schip of een kleurbekentenis van de wethouder? Of is zij door haar medeleden van B&W op het matje geroepen?

In ieder geval komt er nu een wel zeer droevig einide aan deze soap.
Frank Ratelband sprak het verlossende woord. De belijning is niet 's nachts aangebracht door ongehoorzame burgers. Evenmin door Klapbrugkabouters. Nee, de belijning is aangebracht door "Overheidskabouters". "Het geeft maar weer eens aan dat wij als gemeente goed naar onze burgers luisteren." :aldus Ratelband gisteren in de G&E

Hoe goed dat was blijtk uit het voorgaande.

Een klein leugentje om bestwil om het gezicht van deze wethouder te redden? Is DAT nu de taak van de gemeentevoorlichter? Kan ik me niet voorstellen voor een vertrouwensrol als de zijne. Hij dient juist het lichtend voorbeeld te zijn qua eerlijke informatieverstrekking.

Om hem gewetensnood te besparen bied ik hier op mijn gevoel afgaande maar een heel kort excuus aan: mijn baas zei dat ik het zo moest doen. Sorry mensen voor dat zinnetje in de G&E.

Wim van Oudheusden, APW
Nieuw Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4