WIJDEMEERSE WEBKRANT
Niet serieus genomen
's-Graveland, vr 4 september 2009

Huib Langemaat reageerde op de ingezonden brief van Ben Steenvoorden. Hij voelt zich niet serieus genomen.

(Wij waren drie dagen afwezig, vandaar de vertraging in de publicatie. Red. WWK.)

ingezonden brief

Beste Ben,

Mevrouw van Henten, dhr. Koster en jij heb ik nog nooit over het kruispunt zien fietsen (al wil dat niet zeggen dat het nooit is gebeurd). Als ik je daar als eens in de buurt zie is dat in de auto.

Uit jullie, mijns inziens behoorlijk naïeve reactie, blijkt dat jullie ver af staan van de belevingswereld van een kind dat geen overzicht kan hebben over een chaotische situatie als deze. Ook oudere kinderen zie ik met veel moeite oversteken van en naar het Ankeveensepad.

Waarom wordt in de rest van de wereld dan niet het zelfde systeem gehanteerd? Dus weg met alle borden, strepen,verkeerslichten, lijnen. Lijkt me ook een goed idee voor Schiphol. Alle lijnen en geleidelichten verwijderen. Laat de piloten zelf nadenken en maar zien, waar en wanneer ze moeten landen en opstijgen.
Op het water alle boeien verwijderen? De schippers weten wel waar ze moeten varen.

Niet dus, omdat al deze hulpmiddelen verkeersdeelnemers wel degelijk helpen hun weg te vinden in vaak onoverzichtelijke situaties.

Als iemand de situatie bij de Klapbrug gevaarlijk en onoverzichtelijk vindt kun je dit afdoen met kinderachtig of "zeuren" zoals jij dat noemt, maar je kunt ook nadenken en je afvragen of er toch niets iets van waarheid in zit.
En als ik in 2010 ga stemmen zal ik dat doen op iemand waarvan ik denk dat hij de kiezer serieus neemt.

Met vriendelijke groet,

Huib Langemaat
's-Graveland

Naschrift redactie:

Wij kunnen Huib Langemaat geruststellen. Zie de latere reactie van Ben Steenvoorden hieronder.

Red. WWK

Update 4-9-2009, 21.54:

Hallo Rik,

Mijn reactie was vooral cynisch bedoeld maar is helaas door een aantal mensen verkeerd begrepen. Natuurlijk weet ik dat de Klapbrug op dit moment extreem gevaarlijk is. Op zo'n plek kun je de boel niet regelen door te zeggen dat iedereen zijn verstand moet gebruiken. Dat kan wellicht in een rustige woonwijk (en zelfs daar lukt het nog niet) maar niet op één van de drukste en meest onoverzichtelijke punten in het dorp. Ik zou zeggen : "gebruik het verstand en kies voor borden en de haaientand".  Hopelijk ben ik nu wel duidelijk. Excuus aan de 3 briefschrijvers. Ik zal het binnenkort compenseren.

Ben Steenvoorden
PVDA Wijdemeren

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 5