WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA reageert op CDA
Wijdemeren, di 31 maart 2009

PvdA raadslid Ben Steenvoorden is niet gelukkig met de uitleg die CDA fractievoorzitter Theo Reijn in de WWK gaf over de stemming over de uitbesteding van SoZa.

ingezonden bericht

Het is prima als een raadslid via de Wijdemeerse Webkrant het standpunt van zijn of haar partij nog eens uiteen zet. De heer Reijn doet daar, namens het CDA een poging toe naar aanleiding van de kwestie 'uitbesteding sociale zaken'.

Wat ik jammer vind is dat hij het standpunt van de PvdA en de dorpsbelangen-partijen afdoet als een soort onderbuikgevoel. Na ons grondig te hebben geïnformeerd komen wij tot de conclusie dat we het niet eens zijn met het collegevoorstel. We stemmen dus tegen. Lijkt mij niets mis mee. Om dat af te doen als onderbuikgevoelens zegt vooral iets over degene die dat beweert. Ik vraag me dan ook af uit welk lichaamsdeel de bewuste bewering van de heer Reijn komt. Duim? Nek?  Wie het weet mag het zeggen.
 
Wat ik wel weet is dat de PvdA in dezelfde raadsvergadering heeft voorgesteld om de langdurigheidtoeslag niet pas na 5 jaar te verstrekken maar al na 3 jaar. Goed onderbouwd, ondersteund door het Nibud en passend binnen de begroting.

Helaas stemde het CDA tegen dit idee en dus vóór de huidige periode van 5 jaar. Dat is jammer, maar dat is democratie. De meerderheid beslist. Ik ben echter wel verbaasd nu ik in het artikel van de heer Reijn lees, dat men graag de periode van de langdurigheidtoeslag wil verkorten naar 3 jaar maar dat het financieel niet haalbaar is omdat de uitbesteding van sociale zaken niet doorgaat. Vreemd.

Het agendapunt 'langdurigheidtoeslag' stond eerder op de agenda als de uitbesteding van sociale zaken. Dus hoe wist Theo de uitslag van de stemming over 'sociale zaken' op het moment van behandeling 'langdurigheidtoeslag'. Wellicht aangevoeld met de onderbuik?

Moraal van dit verhaal: Laten we ons beperken tot de feiten.

Ben Steenvoorden
Raadslid PvdA

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 2