WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fusie ASV en SV?
Ankeveen, wo 1 april 2009

Afgelopen weekend zijn de eerste voorzichtige besprekingen begonnen over een fusie van ASV'56 en de SV 's-Graveland.

ingezonden bericht

Besprekingen fusie ASV’65 en sv ’s-Graveland van start

Zoals de fusie van de 3 gemeenten ’s-Graveland, Loosdrecht en Nederhorst den Berg ca 20 jaar geleden voor onmogelijk werden gehouden zo houden veel mensen ook een fusie tussen de 2 genoemde voetbalverenigingen voor onmogelijk. Niets is minder waar.

Zondag j.l.  hebben de eerste gesprekken plaats gevonden tussen de 2 clubs en heeft een afvaardiging van sv ‘s-Graveland, bij wijze van gewenning en onder aanvoering van de voorzitter Koen Janmaat, een snuffelstage doorlopen bij ASV ‘65.

O.a. Koen Janmaat heeft gedurende de gehele morgen bardienst gedraaid en Joost Botterman (trainer van de D3 van de sv.) nam de terreindienst voor zijn rekening. Dit om te wennen aan de cultuur en gebruiken van de te fuseren partij.

Na afloop werd er gesproken door een afvaardiging van de beide clubs over een eventuele fusie / samenwerking op termijn. Opmerkelijk was de uitspraak van Koen Janmaat voorkeur te hebben voor huisvesting in Ankeveen. Dit ondanks de geringe ruimte in Ankeveen en de recente discussie en taferelen rondom de kleedkamers.

Even opmerkelijk was de uitspraak van projectontwikkelaar Wim Reijmerink dat er een nieuwe kantine en kleedkamers gebouwd kunnen worden voor zo’n € 400.000,- Het budget wat sv ’s-Graveland dit jaar zal gebruiken om alleen nieuwe kleedkamers te bouwen.

Al met al kan men terugzien op een goede en constructieve morgen waar veel werd gelachen en goede ideeën op tafel zijn gekomen. Beide partijen spraken af deze aanzet tot een fusie te continueren. Zondag a.s. zal een afvaardiging van ASV naar ’s-Graveland afreizen om aldaar hun snuffelstage te volbrengen.

Wordt vervolgd.

Uw Ankeveense correspondent.
Sjaak

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2