WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter en de Onderbuik
Wijdemeren, wo 1 april 2009

Putter veegt Theo Reijn, de fractievoorzitter van het CDA, de mantel uit over diens verwijt over onderbuikgevoelens aan de PvdA, HKA en DB.

ingezonden bericht

Onderbuik

Met steun in de rug van de ouderenbonden, de cliëntenraad en het personeel hebben de Partij van de Arbeid, HKA en Dorpsbelangen de uitverkoop van de afdelingsociale zaken tegengehouden door middel van een meerderheid in de gemeenteraad.

Volgens Theo Reijn, de fractievoorzitter van het CDA gebeurde dat vanuit een onderbuikgevoel, een woord dat hij vermoedelijk ergens een keer heeft gehoord, maar waarvan hij voor geen meter weet wat het betekent.

Gebrek aan kennis maar vooral gebrek aan beschaving spreekt uit zijn betoog,  dat merk je pas goed als je de moeite neemt dit onsmakelijke stuk proza in zijn geheel te lezen.
De man, die een raadsmotie demonstratief versnipperde, en in het verleden al eens eerder zijn verontschuldigingen moest aanbieden, kraamt opnieuw aanwijsbare onzin uit en probeert met een ongelofelijke gotspe de overwinnaars van het raadsdebat in diskrediet te brengen.

Minima en medewerkers de dupe, zij zijn de grote verliezers roeptoetert hij. Want de uitbesteding van SoZa kan zoveel extra geld opbrengen, dat er eindelijk eens een fatsoenlijk minimabeleid in Wijdemeren gevoerd zou kunnen worden. Alsof het CDA al niet vanaf het bestaan van Wijdemeren in de raad min of meer de dienst uitmaakt en al zeven jaar lang iedere verbetering van dat beleid eventueel had kunnen bewerkstelligen. Ik bedoel maar, hoe kan je zo’n stommiteit op papier zetten, als iedereen weet dat het CDA zich zelden of nooit om het minimabeleid heeft bekommerd.  

Al dan niet bewust cynisch is zijn opmerking dat het personeel het na de verbouwing minder druk zou krijgen. Dat dankt je de koekoek als je wordt ontslagen!

Wat mijn verwondering wekt is dat Theo Reijn beweert dat de minima in Wijdemeren wat inkomen betreft slechter afzijn dan elders in de regio. Dat wist ik niet. Als dat waar is zou ik als CDA daar maar eens gauw iets aan doen, je bent niet voor niets kampioen van de armoedebestrijding, al blijft dat tot nu toe bij woorden in plaats van bij daden. En het is natuurlijk belachelijk om te veronderstellen dat dat alleen zou kunnen als de dienst wordt opgeheven.

Gebrek aan kennis en beschaving. Maar zeker ook aan politiek gevoel. Wie verkettert er nou op zo n manier een coalitie genoot. Kom op, Partij van de Arbeid, dat laat je toch niet op je zitten.
Als je niet weet hoe je het moet aanpakken, bel dan maar even met Dorpsbelangen. 

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2