WIJDEMEERSE WEBKRANT
GroenLinks over de campagne
Nederhorst den Berg, ma 26 januari 2009

Felix Flameling las het interview van Ab Krook (DBL), de column van Putter en de nieuwjaarstoespraak van Ties Hagen. Geen van de uitingen kon hem bekoren.

ingezonden brief

Reactie op Ties Hagen, interview Krook en Putter

Er is nog ruim een jaar te gaan voor de raadsverkiezingen van 2010 en de stellingen worden nu al door een aantal partijen betrokken.

De toonzetting waarin dit gebeurt stemt tot zorg. De manier waarop Putter in de aanval gaat op de voorzitter van de PvdA, Ties Hagen, getuigt van geen enkel respect. Hij gebruikt daarbij termen als "raaskallende raadsleden", "afgang". Van wie of wat eigenlijk, Putter? De gemeente onder preventief toezicht? Toen Putter als Co de Kloet in het College zat was er ook Preventief toezicht. Ook wordt een verhoging van de OZB volledig afgebrand, zonder daarvoor een alternatief aan te dragen.

Bedroevend vind ik deze manier van politiek bedrijven, goedkope demagogie.
Ook Ties Hagen is in zijn nieuwsjaarstoespraak een beetje zijn geheugen kwijt. Dat GroenLinks een raadslid kwijtraakte vond hij niet zo erg: hij had blijkbaar niet in de gaten dat deze zetel een beslissende zetel is wanneer de VVD zou besluiten niet meer in de coalitie mee te doen.

Een tweede ideetje van Ties is dat Wijdemeren wellicht zou kunnen aanhaken bij de lopende herindeling. De afgelopen jaren was de PvdA-fractie hier mordicus tegen. Wat blijft erover van een consistente visie?

En dan de fusie van de beide Dorpspartijen. Begrijpelijk vanuit een strategie van machtsvorming, maar de persoonlijke verhoudingen kennend: veel haantjes in een te klein kippenhok levert een bloedbad op. Inhoudelijk kan dit proces positief uitpakken: men zal als fractie breder gefocust zijn op het algemene belang van Wijdemeren. Zo niet, dan valt de boel net zo snel uit elkaar als zes jaar geleden.

Het politieke krachtenveld overziende, zullen de vier coalitiepartijen elkaar stevig in de ogen moeten kijken en knopen moeten doorhakken. Vooruit kijken naar de volgende bestuursperiode, is ook een ideetje van Ties. Zeker Ties, maar niet alleen binnen de PvdA, kijk tevens naar buiten, evalueer de afgelopen tijd, tel je zegeningen.

Alle inspanning die CDA, VVD, PvdA en GroenLinks zich getroosten, moet gericht zijn op een zo goed mogelijke afsluiting van deze bestuursperiode en op het mogelijk reeds uitzetten van de grote lijnen voor de volgende periode.

Felix Flameling, Nederhorst den Berg
GroenLinks

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 3