WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Ties
Kortenhoef, vr 23 januari 2009

Putter las de nieuwjaarstoespraak van PvdA voorzitter Ties Hagen en levert daar zijn ongezouten commentaar op.

Putters

ingezonden bericht

Ties

De voorzitter van de Partij van de Arbeid, Ties Hagen, we kennen hem als voormalig wethouder, heeft een nieuwjaarstoespraak gehouden. Een mooie gelegenheid om eens te kijken naar je eigen afgang van de laatste jaren.

Steun geven aan een desastreus beleid, dat mede wordt uitgevoerd door een eigen wethouder, twee raaskallende raadsleden en een derde, Ben Steenvoorden, die zich al lang geleden afvroeg waarom hij destijds in zo´n fractie raadslid werd. De houding van de PvdA ten opzichte van de kleedruimte van de voetbalclub ´s‑Graveland bezorgt hem nog steeds slapeloze nachten.

Je zou zo denken dat Ties daaraan wel enige woorden zou wijden, al was het alleen maar om zijn leden uit te leggen, dat de tijd daar is om de bezem eens goed te hanteren. Maar nee, de voorzitter zwijgt daarover in alle talen, blijkbaar in de verwachting dat met de nieuwe verkiezingen in aantocht het oude zeer snel zal zijn vergeten. Ik kan hem nu al met zekerheid voorspellen, dat dát niet het geval zal zijn. Het is simpel: je zal hoe dan ook worden afgerekend op een beleid dat je steunde en vorm gaf en de kiezers zullen daarover in de verkiezingsstrijd regelmatig en duidelijk worden geïnformeerd. Ik zal daaraan van ganser harte bijdragen.

Ties Hagen meent dat de gemeenteraad de moed moet hebben om de OZB flink te verhogen en dat mag je uit de mond van een PvdA‑voorzitter een uitspraak noemen die dodelijk is voor welke campagne dan ook. Hoe haalt zo´n man het in zijn hoofd om in een periode waarin iedereen vreest voor zijn inkomen, een voorstel te doen voor belasting verzwaring. Eens maakte de PvdA zich druk om de inkomens van de zwakkeren in de samenleving, maar voor die groep is in de toespraak van de voorzitter geen plaats.

Vrees spreekt de voorzitter uit voor een sterk Dorpsbelangen, dat naar zijn mening – en ook naar de onze – de verkiezingen van 2010 gaat winnen. Er zou, vanwege die rumoerige achterban van Dorpsbelangen moeilijk een college mee te vormen zijn. Mag ik de voorzitter erop wijzen dat zowel in Wijdemeren als vroeger in ´s‑Graveland, Dorpsbelangen in talloze colleges naar behoren heeft gefunctioneerd.

De toespraak van Ties Hagen is kenmerkend voor de positie van de PvdA heden ten dage. De band met de natuurlijke achterban , laten we ze noemen de gewone mensen, bestaat niet meer. Bestond in Wijdemeren allang niet meer. Dat bewijst o.a. zo´n OZB uitspraak.
Daarom zal de PvdA in 2010 scoren in de marge.

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
6 gr.
windkr. 6