WIJDEMEERSE WEBKRANT
Expositie Will Kellermann
Kortenhoef, vr 23 januari 2009

Op zondag 1 februari toont Will Kellermann Kunst waarin de mens een ziel herkent.

persbericht

Will Kellermann: figuratief in Kortenhoef.

Op zondag 1 februari toont Will Kellermann Kunst waarin de mens een ziel herkent.

Figuratief is weer helemaal terug. Ooit was realisme in de schilderkunst normaal, maar na de opkomst van de fotografie verschoof het accent van uiterlijk naar innerlijk. Niet alleen schilderen wat je ziet, maar vooral wat je voelt. Uitvergroten van emoties, abstraheren van details, accentueren van structuren. Het werd ook de kunst van het weglaten, concentratie op de oorspronkelijkheid van het beeld, de boodschap.

Will Kellermann toont in haar werk het brede spectrum van gevoelens waarmee een kunstenaar zijn of haar werk te lijf gaat. Vaak schildert zij wat een mens dènkt te zien, een landschap, een stilleven. Maar bij een tweede, derde blik is er meer aan de hand. Kleur, vorm en ja… abstractie. Natuurlijk experimenteert Kellermann ook met abstraheren om tot de kern te komen waarnaar zij zoekt. Zelf zegt zij: “ik heb een natuurlijke neiging tot invulling, tot vervolmaking, ik kan vaak heel lang bezig zijn met een onderwerp. Maar de basis van mijn werk is altijd de snelheid, de rake toets. De essentie moet er meteen op staan, alsof mijn hand geleid wordt door mijn oog. Dat geldt vooral op locatie, waar de situatie en het licht verandert. Wat dit betreft voel ik mij verwant met de impressionisten en qua kleurgebruik zeker ook met de luministen en fauvisten.”

Zondag 1 februari kunt u een overzicht bekijken van gevarieerd ‘figuratief’ werk bij Atelier Will Kellermann aan de Zuwe 22 b in Kortenhoef (vlakbij de jachthaven). Diverse technieken en formaten, van olieverf tot silkcolor, van pastel tot aquarel. Geopend van 11:00 tot 18:00 uur.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
6 gr.
windkr. 6