WIJDEMEERSE WEBKRANT
Niet pluis bij De Fuik
Kortenhoef, vr 23 januari 2009

Rond sporthal De Fuik in Kortenhoef zorgen rondhangende jongeren al maanden voor problemen. De beheerder werd belaagd met een schep.

Fuck You

In de omgeving van De Fuik werden afgelopen weekend auto's en huizen ondergespoten met blauwe en witte verf. Ook de sporthal zelf werd voorzien van het opschrift "Fuck You". Volgens Dirk van den Broek, de beheerder van de sporthal, heeft De Fuik zelf niets te maken met de overlast van de rondhangende jongeren, zoals eerder gesuggereerd werd.

Kinderen laat buiten

Er hangt al maanden een groep van rond de twintig jongeren rond bij De Fuik, vertelt beheerder Dirk van den Broek aan verslaggever Hans van Keken van de G&E. Daaronder kinderen van dertien, veertien jaar die daar tot ver na middernacht aanwezig zijn. Volgens Van den Broek is het probleem dat ouders onvoldoende op hun kinderen letten.

Bedreigingen

De bezoekers van De Fuik, waaronder ook veel kinderen, die er komen om te sporten voelen zich vaak onveilig. Dirk van den Broek is zelf onlangs bedreigd toen hij een carbidbus van een jongen afpakte, waarmee deze de omgeving onveilig maakte. Hij werd achtervolgd met een schep. Toen hij binnen was gekomen werden er enkele deuken in de voordeur geslagen met de schep.

Ingrijpen politie

Om een eind te maken aan de onveilige situatie heeft Dirk van den Broek een gesprek gevoerd met wijkagent Carl Klein, die daarop een gesprek heeft gehad met de jongeren en enkele ouders. Het is de jongeren verboden om nog langer bij De Fuik rond te hangen. Dirk van den Broek hoopt dat daarmee een einde aan de overlast zal komen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
6 gr.
windkr. 6