WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrechtse Helden Gehuldigd
Loosdrecht, wo 7 januari 2009

Gert Jan Molenaar en Frans van Neerbos redden drie schaatsers uit het ijskoude water met gevaar voor eigen leven. Wijdemeren zette ze in het zonnetje.


V.l.n.r. Gert Jan Molenaar, Frans van Neerbos en burgemeester Don Bijl, die naats zijn ambtsketen ook twee ijsprikkers om had, gekregen van de beide mannen.

Schuivend op hun buik met een plastic bootje en een surfplank begaven de beide mannen zich over het te dunne ijs van de Loosdrechtse Plassen waar vier schaatsers enkele dagen geleden doorheen waren gezakt. Eén van de vier, een jongen van zeventien kon zelf uit het wak komen. Zijn moeder en een echtpaar van rond de vijftig lukten dat niet. Met gevaar voor eigen leven sleepten de beide mannen de drenkelingen uit het ijskoude water. Zij hadden niet even later moeten komen of de ongelukkige schaatsers hadden het door onderkoeling niet na kunnen vertellen.

Op het gemeentehuis zette burgemeester Don Bijl de beide mannen gisteren in de bloemen en in het zonnetje. Hij sprak daarbij zijn trots uit over het feit dat in Wijdemeren dit soort helden wonen.


Op de voorgrond de verslaggever van RTVNH, klaar voor de live reportage uit het gemeentehuis.

RTVNH was erbij en zond de huldiging live uit. Een geluidsfragment staat daar op de site.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 2