WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verkeer in goede Banen
Wijdemeren, wo 7 januari 2009

De gemeente kan verkeersmaatregelen nemen als de drukte in Kortenhoef en Ankeveen te groot wordt. Bovendien worden er extra parkeerverboden ingesteld.

persbericht

Verkeersmaatregelen bij ijspret

Als de verkeersdrukte in Wijdemeren de komende dagen door ijspret toeneemt, kan de gemeente de volgende verkeersmaatregelen nemen. Deze maatregelen zijn nodig in verband met handhaving van de openbare orde en veiligheid en om een goede doorstroming te waarborgen.

Let op! In de hele gemeente Wijdemeren geldt een wegsleepregeling (ook in het gedeelte van Maarssen) en tegen overtreders zal strak worden opgetreden.

Ankeveen

Doorgaande route door Ankeveen:

Hollands End / Stichts End:

- Geldend parkeerverbod op

  • gedeelte van het Hollands End
  • het Stichts End (centrum van Ankeveen).
  • Geldend parkeerverbod van 1 nov. tot 31 mrt. op diverse andere
    delen van het Stichts End.
  • Op het gedeelte Stichts End, gelegen buiten de bebouwde kom, mag tussen het verplichte fietspad en de rijbaan geparkeerd worden (aan de overzijde geldt een parkeerverbod voor de wintermaanden)

Provinciale weg (N236), Loodijk

  • Parkeerverbod in bocht van de Loodijk. (bij De Molen. red. WWK)
  • Bij ernstige stagnatie van het verkeer in Ankeveen stelt de gemeente een eenrichtingsverkeer in. Het dorp is dan aan de zijde van het Stichts End afgesloten voor inkomend verkeer. Het verkeer kan dan aan de zijde van de Loodijk het dorp binnenrijden en via het Stichts End het dorp via ’s-Graveland of Nederhorst den Berg verlaten.

Kortenhoef

Doorgaande route door Kortenhoef:

Geldend parkeerverbod op:

  • Slootzijde (Oostzijde) Kortenhoefsedijk
  • In de bermen Kortenhoefsedijk tussen Vreelandseweg en Dode Eind (fysiek afgezet met rood lint).

Instellen tijdelijk parkeerverbod Kortenhoefsedijk (westzijde) tussen Kattenbrug en Dode Eind:

  • Bij ernstige stagnatie van het verkeer op de Kortenhoefsedijk stelt de gemeente een eenrichtingsverkeer in. De Kortenhoefsedijk is dan bij de Kerklaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer kan dan aan de zijde van de Vreelandseweg richting de ijsbaan binnenrijden.
  • Bij schaatsactiviteiten in Loosdrecht stelt de gemeente voor het Moleneind een eenrichtingsverkeer in. Het Moleneind is dan afgesloten vanaf de kant van Kortenhoef/Vreelandseweg.
bron
persbericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
0 gr.
windkr. 2