WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fout in Persbericht
Wijdemeren, za 25 april 2009

Tijdens de raad van donderdag wees Gert Zagt (DBL) op een fout in het persbericht van de gemeente over de jaarrekening 2008.

ingezonden brief

Beste redactie,

In het persbericht van de gemeente Wijdemeren over "het jaarrekening resultaat van 2008", staat naar mijn mening een grote onjuistheid. Gisteren tijdens de raadsvergadering heb ik dat tijdens het vragenhalfuur al aan de orde gesteld.

Het betreft de bewering dat "de raad al in 2002 besloten heeft dat 2,6 miljoen van de opbrengst Zuidsingel fase 7 gebruikt wordt om nieuwbouw op het Antoniusterrein aan de Kerklaan te Kortenhoef te financieren". Dat is absoluut onjuist.

Hoe zit het dan wel?

De raad heeft recent op 26 februari 2009 besloten dat bijna 2,6 miljoen winst van de Zuidsingel fase 7 exploitatie gebruikt wordt voor het afboeken van de boekwaarde van de nieuw gebouwde Antoniusschool aan de Zuidsingel. Dat is dus iets heel anders.

Donderdag, tijdens de raad, stelde ik al dat de inwoners met het persbericht op het verkeerde been gezet worden. Temeer daar nieuwbouw op het Antoniusterrein gevoelig ligt (hoogte, massa en ontsluitng). Uit de reactie van Bob Colijn stel ik inderdaad vast dat al terechte conclusies getrokken worden uit het onjuiste bericht. Ik reken erop dat de gemeente zeer snel met een correctie zal komen zoals dat ook is toegezegd.

Groet,

Gert Zagt
Raadslid DBL

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
15 gr.
windkr. 4