WIJDEMEERSE WEBKRANT
Meivakantie met Nat.monumenten
's-Graveland, vr 24 april 2009

Een meivakantie vol avontuur bij Natuurmonumenten. Kikkers zoeken, als een indiaan een wigwam bouwen, meespringen met de kikkers en meer.

persbericht

Spetterende activiteiten in de meivakantie
Natuurmonumenten en KinderVilla natuurlijk actief!

Een meivakantie vol avontuur bij Natuurmonumenten. Kikkers zoeken, als een indiaan een wigwam bouwen, meespringen met de kikkers in de vijver of kriebelen met kleine beestjes.

Het bezoekerscentrum ’s-Graveland organiseert deze activiteiten in samenwerking met buitenschoolse opvang KinderVilla. Tijdig reserveren is aan te raden, want er is een beperkt aantal plaatsen.

Indianen

Tijdens de indianen middag op 27 april en 6 mei bouwen we me met elkaar een wigwam. Samen met een gids volgen we een spoor van geuren en maken we een kampvuur. Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar

Bosbeestjes

Samen met een gids gaan we op zoek naar de bos dieren Hoe zien deze dieren eruit? Misschien kunnen we er wel eentje van dichtbij bekijken. Deze activiteit is op 28 april en 1 mei en is voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Kikkers

Kikkers zijn er ook al in de meivakantie. Op 29 april en 7 mei gaan we samen met een gids opzoek naar verschillende waterdieren en lopen langs een kikkerpad waar we verschillende opdrachten uitvoeren. Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Kriebelbeestjes

Ook kriebelbeestjes willen graag een huisje. Tijdens de kriebelbeestjes middag op 4 en 8 mei bouwen we huisjes waarin de insecten zich lekker thuis voelen. Om dit te kunnen doen moeten we eerst op zoek naar waar de dieren zich lekker voelen. De activiteiten zijn voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Kindertheater Grrr met voorstelling: ‘stinker’

Op dinsdag 4 mei komt kindertheater Grrr met de voorstelling, ‘stinker’. De voorstelling gaat over Stinker, een jongetje dat al vroeg van huis wegloopt. Tijdens zijn zwerftochten vindt hij een vuilnisbak die hij als zijn huis gebruikt. Maar op een dag zal hij verder zwerven. Ouders mogen de voorstelling gratis bijwonen. De theater voorstelling duurt 45 minuten en is voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Reserveren en kosten

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dit kan bij bezoekerscentrum ’s-Graveland, T (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag) of bij de ledenservice (tijdens kantooruren), T (035) 655 99 55. U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl. De kosten voor de activiteiten zijn € 3,- per persoon voor leden en € 5,- per persoon voor niet-leden. De voorstelling van theater Grrr kost € 5,- per kind voor leden en niet-leden betalen € 7,- per kind. Het bezoekerscentrum is 30 april gesloten.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3