WIJDEMEERSE WEBKRANT
Racen op Koninginneweg
Ankeveen, za 18 april 2009

Patrick Kreuning steunt Douwe van Essen en Dik van Enk. Hij werd op de Koninginneweg in Kortenhoef bijna van de sokken gereden door een auto die erg hard reed.

ingezonden brief

Verkeersveiligheid?

Ik kan me de reacties van de heren van Enk en van Essen heel goed voorstellen. Donderdagavond reed ik vanaf een avondje op de schaakclub in de Matrijs richting mijn huis aan de Herenweg, komt een of andere dronken idioot me over de Koninginneweg tegemoet met een vaart van zo'n 140 km per uur. Ik werd bijna van de weg gedrukt, de 's Gravelandse vaart in.

Regelmatig, vooral rond sluitingstijd van de kroegen wordt er geraced over de doorgaande wegen, Noordereinde, Herenweg, Koninginneweg etc. Als daar eens wat vaker gecontroleerd kon worden door de politie, er zijn bonnetjes zat te schrijven, al dan niet mogelijkheden automobilisten, wat mij betreft voorgoed, uit de auto te verbannen.

Mensen die voor de 100 meter tot 1 kilometer van huis naar de kroeg gaan met de auto, lopen helaas weinig risico gepakt te worden maar vormen wel een groot risico in de verkeersveiligheid. Als fietser smeek je haast de overheid om automobilisten maar preventieve bekeuringen op te leggen.

Uiteraard, fietsers zijn ook niet altijd heilig, zelf houd ik me ook niet altijd aan de regels, maar ik probeer in elk geval wel zo min mogelijk verkeersonveilige situaties te creëren. Als iedereen dat nu eens deed, het zou een stuk rustiger worden.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
15 gr.
windkr. 4