WIJDEMEERSE WEBKRANT
Conflict Carrousel
Kortenhoef, za 18 april 2009

Het is kermis in Kortenhoef. De kindercarrousel is een andere vanwege een conflict tussen de gebroeders De Kwant en de eigenaar.


De nieuwe kindercarrousel in Kortenhoef.

Willen en Jan de Kwant uit Ankeveen organiseren al jaren de kermissen in Ankeveen en Kortenhoef. Met de exploitanten is de afspraak gemaakt om op beide kermissen aanwezig te zijn.

Gerard Distelblom, de eigenaar van de kinderdraaimolen stond vorig jaar oktober in Ankeveen. Omdat er in Ankeveen weinig jonge kinderen zijn viel de omzet daar tegen. Voor Distelblom was dat reden om aan Jan de Kwant, die de kermis in Kortenhoef organiseert, voor te stellen om wel in Kortenhoef, maar niet meer in Ankeveen zijn draaimolen op te bouwen. Kortenhoef genereert wel genoeg omzet.

De geboeders De Kwant gingen niet in op zijn verzoek. Volgens hen was er nu eenmaal een afspraak dat beide kermissen bediend zouden worden, waarbij Kortenhoef de mindere omzet van Ankeveen compenseert. Gerard Distelblom heeft die overeenkomst opgezegd door wel in Kortenhoef, maar niet in Ankeveen te willen verschijnen.


Impressie van de kermis in Kortenhoef.

Het gevolg is dat de draaimolen van Distelbloem dit jaar ontbreekt in Kortenhoef, maar er is een vervanger gevonden door De Kwant die nu meedraait op de kermis.

Update 18-4-2009, 15.08: Willem de Kwant Jr. zond onderstaande reactie.

Reactie op bericht:

Naar aanleiding van dit bericht het volgende. De kermis Ankeveen wordt georganiseerd door Stichting-Bevordering-Vermaak en Cultuur. De kermis in Kortenhoef door Attractiebedrijf Willlem de Kwant jr. Beiden hebben GEEN conflict met deze betreffene exploitant, maar hij komt gewoon zijn zakelijke afspraak NIET na, en daarom is het contract opgezegd!. Heel simpel.. Jammer dat het nu als conflict?? via dit medium verteld wordt.

Met vriendelijke groet,

Willem de Kwant jr
organisator Kermis Kortenhoef

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
15 gr.
windkr. 4