WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bomen over de bomen
Wijdemeren, za 23 februari 2008

De G en E poneerde de stelling "Bomen worden te gemakkelijk gekapt". 450 mensen stemden. 72 procent was het daarmee eens. 28 procent niet.

Aanleiding voor de stelling van de week was de kap van dertig knotwilgen aan de Hinderdam in Nederhorst den Berg, die nogal wat ophef veroorzaakte.

Wethouder Wim Neef


Wethouder Wim Neef (CDA)

In een stuk van de hand van wethouder Wim Neef verdedigt deze de bomenkap in Wijdemeren. Hij stelt dat er veel achterstallig onderhoud is. Dat moet ingelopen worden, waardoor er soms ook gekapt moet worden. Een tweede probleem is dat veel bomen aan het eind van hun levenscyclus zijn. Hij verwijst daarvoor naar de kap op de Leeuwenlaan in 's-Graveland.

Altijd wordt eerst de gezondheid en levensvatbaarheid van een boom goed beoordeeld, waarbij ook de veiligheid wordt bekeken in verband met eventueel afvallende takken of omwaaien.

Over de kap aan de Hinderdam zegt hij dat die terecht was, maar dat het fout ging omdat de bewoners niet vooraf geïnformeerd waren. Dat was fout, de kap was terecht.

Putter (Co de Kloet)


Putter (Co de Kloet)

Ook de bij de WWK lezer reeds bekende bijdrage aan de discussie van Putter, van vorige week, is afgedrukt op de bladzijde van de G&E die gewijd is aan de stelling.

Update 25-2-2008, 18.28: Het blijkt dat Co de Kloet zelf zijn Putter aan de G&E heeft gestuurd na contact met die krant. Uit eerdere contacten leek het of dat niet zo was. red. WWK

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
24 gr.
windkr. 2