WIJDEMEERSE WEBKRANT
Behoud NERA Gebouw
Horstermeer, za 23 februari 2008

Het college van B en W wil het NERA gebouw in de Horstermeer behouden. Die doelstelling heeft de grootste prioriteit.

Op uitnodiging van Jan Zwagerman, de huurder van het pand, bezocht commissaris van de koningin van Noord-Holland, Harry Borghouts, het NERA gebouw. Hij werd vergezeld door wethouder Nelleke Schenkkan (GL).

Strenge Regels

Het gebouw is eigendom van domeinen. Op termijn zal het verkocht worden. De provincie stelt, samen met Wijdemeren, strenge regels op voor het gebruik van het pand. Omdat het NERA gebouw in het deel van de Horstermeer ligt dat wordt teruggegeven aan de natuur, zal het gebruik zeer beperkt zijn.

Jan Zwagerman is bezig om een stichting op te richten die het gebouw gaat beheren. In die stichting ziet hij graag de provincie, de gemeente Wijdemeren, Natuurmonumenten en het waterschap participeren.

Datahotel

Op korte termijn ziet Zwagerman mogelijkheden voor een scholingsinstituut en een kinderdagverblijf. Gezien de robuustheid van het gebouw en het bestemmingsplan ziet hij ook erg veel in een datahotel. Dat is een gebouw waar computerbestanden veilig worden opgeslagen. Voor het gebruik als datahotel heeft Jan Zwagerman al een businessplan gemaakt.

Dossier Horstermeer

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 4