WIJDEMEERSE WEBKRANT
Arbitrage Claim op Neef
Wijdemeren, wo 27 augustus 2008

De gemeente claimt bijna 3,5 ton bij de familie Neef (familie van oud-wethouder Wim Neef). Er ligt nu een uitspraak van de arbitrage, maar die blijft geheim.


Oud-wethouder Wim Neef.

Op 12 januari 2007 werd in de raad gesproken over de claim van de gemeente op de familie Neef. Wij schreven toen:

"Het gaat om een bedrag van € 340.000,-- waarop de gemeente een vordering heeft en welke kosten door de familie Neef worden betwist. In een notariële akte uit 2001 staat dat de kosten van de sanering van een deel van de grond waarop het project Zuidsingel/La Traviata gerealiseerd is, voor rekening komen van de familie Neef. Het strijdpunt tussen de gemeente en Neef is de definitie van saneringskosten, wat daar wel en wat daar niet onder valt. Er werd tussen beide partijen een afspraak gemaakt om arbitrage toe te passen en zich bij de uitkomst van de arbitrage neer te leggen. "

Arbitrage

De gemeente benoemde direct een arbiter, de familie Neef talmde lang daarmee, tot ergernis van burgemeester Don Bijl. In februari 2007 kwam de kwestie weer aan de orde in de raad. Uiteindelijk heeft de arbitrage, door het Nederlands Arbitrage Instituut, zeer recent tot een uitkomst geleid. De advocaat van de familie Neef heeft echter laten weten dat de uitspraak geheim moet blijven. De stukken liggen op het gemeentehuis, maar zijn slechts onder geheimhouding in te zien door raadsleden.

Herman Stuijver schreef gisteren ook over deze kwestie in de lokale bladen. Hij verzocht de gemeente om de stukken vertrouwelijk in te mogen zien. Daarop had hij nog geen reactie. Wethouder Neef wilde niets aan hem kwijt over de kwestie.

Wie heeft gelijk?

Het is dan ook onduidelijk wie in het gelijk is gesteld, in hoeverre en waarom. Krijgt Wijdemeren die € 340.000,--, mag de familie Neef die houden, of iets er tussenin? Voor de openbaarheid van bestuur is het te hopen dat er op korte termijn minstens een tip van de sluier wordt opgelicht. Ook handig om dat voor de komende begrotingsbehandeling te weten.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 2