WIJDEMEERSE WEBKRANT
Aanpak herplant werkt niet
's-Graveland, zo 28 oktober 2007

Fractievoorzitter Hilbrand Korver (GL) ziet helemaal niets in de aanpak van de herplant van de Leeuwenlaan. Hij heeft ook verwijten naar "de aanstichters van dit leed".


Hilbrand Korver, fractievoorzitter GL.

Dossier Leeuwenlaan

ingezonden bericht

Hierbij wil ik graag een reaktie geven op het bericht Leeuwenlaan :104 Linden

Nu er een jaar na de kap van de  beeldbepalende bomen op de Leeuwenlaan eindelijk een voorlichtingsavond gegeven wordt door de aanstichters van dit leed, is er veel uit te leggen hoe het ooit zover heeft kunnen komen!!

  1. Wist men niet voordat men tot de kaalslag overging dat de grond vervuild was en men dus voor de tijd een plan klaar moest hebben om deze grond te saneren?
  2. Wist men niet dat de grond besmet was met Honingzwam ? En het dus geen zin had om in deze besmette grond jonge boompjes te poten?
  3. Wist men niet dat men om deze kaalslag te voorkomen de vitale en half vitale bomen had kunnen laten staan en deze goed had kunnen verzorgen zoals elke mens weet is er voeding nodig om levend te blijven terwijl deze bomen nooit voeding hadden gehad en omdat ze langs deze weg ook nooit  bladresten hebben behouden?
  4. Weet men niet dat het zeven van de grond uit de plantgaten er alleen maar toe leidt dat de sporen van de Honingzwam nog beter verdeeld worden, zodat het zeker is dat elk stukje nieuwe boomwortel aangetast word door deze Honingzwam Het is een schimmelsoort met een heel vertakt stelsel en deze gaat zich nog sneller vermeerderen als hij aangetast wordt met deze werkwijze.
  5. Er word steeds gesproken dat er meer bomen geplant worden als dat er gerooid worden/zijn . Weet men dan niet dat een boom met zo'n bewogen leven aan zo'n laan wat anders is als zo'n nieuw boompje waarvan iedereeen zich na het passeren niets meer kan herinneren?
  6. De nieuwe boompjes zullen dus slechts enkele jaren een rijtje vormen zoals je die ook tegen komt in Vinex lokaties Met het grote verschil dat ze daar in maagdelijke grond gepoot zijn dus na 30 jaar een laantje vormen Terwijl deze dan allang driemaal vernieuwd moeten zijn, als men niet in staat zal zijn om een betere methode toe te passen als de nu voorgestelde.
  7. Had het niet mogelijk geweest  om voor deze operatie op internet te zoeken onder het woord Honingzwam??

Hilbrand Korver
Fractievoorzitter GroenLinks
Nederhorst den Berg

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4