WIJDEMEERSE WEBKRANT
Antonius Schaakkampioen
Wijdemeren, zo 28 oktober 2007

De Antoniusschool werd dit jaar kampioen schoolschaak. Op 8 maart gaat de school het in Amersfoort tegen andere scholen opnemen.

ingezonden bericht

SINT-ANTONIUSSCHOOL KAMPIOEN
SCHOOLSCHAAK

Aan de eindstrijd op 24 oktober deden 4 schoolteams mee. De Regenboog moest tegen de Jozefschool en de Curtevenne tegen de St.-Antonius. De winnaars zouden om de eerste plaats spelen.


Robin, Jeroen, Robin, Floris en Laura onttroonden de Regenboog

De opzet was net als bij de play-offs in honkbal, dit naar aanleiding van de voorrondes eerder deze maand. Bij de Regenboogschool was 1 jongetje even de tijd vergeten en die kwam dus veel te laat, daar er met klok gespeeld werd had hij nog maar een paar minuten over. Het stond op dat moment 2-1 voor de Regenboogschool. Het werd 2-2, en ook twee partijen op 10 minuten wezen nog geen winnaar aan. Toen moest één partij van 5 minuten maar uitkomst brengen en de Regenboog won uiteindelijk. De andere strijd tussen de Curtevenne en de St. Antonius kende minder spanning, er werd met 3-1 gewonnen door de St. Antonius. Zodat de strijd om de wisselbeker net als vorig jaar tussen deze twee scholen ging. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door de Curtevenne met 3-1, de Jozefschool werd 4e , maar voor een school die voor het eerst meedeed, hebben ze het erg goed gedaan.


De Jozefschool maakte het de Regenboog al erg lastig om te winnen, er was een snelschaakwedstrijd voor nodig om een winnaar aan te wijzen.

De finale was een verrassing. Charlotte van de Regenboog verloor verrassend van Robin, deze ging als een razende tekeer en veroverde zo veel stukken weg bij Charlotte. Daan zette Floris pat. Ook Jeroen en Laura van de Antonius wisten te winnen zodat de uitslag ½-3½ in het voordeel van de St. Antoniusschool was geworden. Een nieuwe kampioen, die namens de Wijdemeerse scholen hun best zullen doen om op 8 maart in Amersfoort een goed resultaat neer te zetten. Uiteraard wensen wij hen daarbij veel succes en krijgt u ook daarvan weer een verslag in de Wijdemeerse Webkrant, Wiewatwaar en de Brug.

De organisatie lag ook dit jaar weer bij Patrick Kreuning, hij werd deze dag gesteund door Sieg Boeschoten en Herman van Eekeren, Sylvia Terlien was zo aardig de foto's te leveren en de Regenboog bood ons de gastvrijheid waarvoor allen heel hartelijk dank. De beker is dankzij de hulp van Atelier Jeda ook geleverd.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
Sylvia Terlien
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4