WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters op Winst
Kortenhoef, zo 28 oktober 2007

De darters van het Wapen van Kortenhoef maken zich op voor de volgende ronde om de Rendez-vous bokaal deze week. Eerst nog een competitieronde.

ingezonden bericht

DARTERS WEDEROM OP WINST

De herfstvakantie zit er weer op, de darters van het tweede en het derde maken zich op voor de volgende ronde om de Rendez-vous bokaal deze week, maar eerst nog een competitieronde.


Jeroen: Het glas is vol, de peuk brand, Komt-ie-dan, hè.

Het eerste van het Wapen van Kortenhoef speelde donderdag tegen Patta. Ondanks dat Marcel Beek afwezig was wonnen de heren, nu versterkt met Brian van Beusekom, wederom met 9-0. De heren hebben al aangegeven naar de strijd om de landstitel 5 e divisies te willen.

Het tweede Vris3. Kevin won met 2-1, mede dankzij scores van 100 en 125. Dennis won via o.a. 135 met 2-0. Berrie is de vakantie te boven en won via scores van 100 en 140 ook met 2-0 Maurits won ook met 2-0 o.a. via 121. Dennis en Kevin verloren de eerste koppel, maar wonnen de 3 e , Berrie en Maurits verloren de 2 e maar wonnen de 4 e . Ook de bierronde werd gewonnen, eindstand 7-2.

Het derde moest tegen DCVBB uit Vianen. André begon de eerste leg goed maar zakte daarna volledig in, hij verloor met 1-2. Bertus won met 2-0. René had echt een topper tegenover zich, steeds scores van 100 of 140 kreeg hij te verwerken, hij verloor met 0-2 ondanks dat zijn tegenstander nog een paar keer de dubbel miste. Jeroen won met 2-1, o.a. door een 124 te gooien. André en Bertus wonnen de eerste koppel maar verloren de derde. René en Jeroen wonnen de 2e , Jeroen en Eddy wonnen de 4e , beide sets met 2-1. De bierronde was ook voor de thuisploeg, zodat de winst van 6-3 de avond fraai afsloot.

Jeroen Rootert, speler van het derde heeft wel één en ander te vertellen over zijn kijk op de dartsport.

V: Hoelang speel je al darts? A: Op de kop af 1 jaar.

V: Ben je sinds het begin vooruit gegaan? A: Zeker, vooral door het team van vorig jaar, dat niveau begin ik nu weer een beetje te bereiken. De druk in vergelijking met vorig jaar is minder geworden omdat wij vooral een vriendenteam zijn.

V: Hoe loopt je dubbel? A: Soms gaan ze er met de eerste pijl in, soms heb ik even wat meer tijd nodig.

V: Wat is je doelstelling voor dit jaar? A: Als vereniging: Het eerste moet kampioen worden, 2e in de top 3 en als het even kan het derde ook promoveren, op persoonlijk gebied het niveau weer wat opvijzelen, dus meer trainen.

V: Je bijnaam is Diesel, hoe komt dat zo? Ik kom vaak wat langzaam op gang, maar als het gaat blijft het gaan. Ik gooi ook vaak 20, 5 en 1, 26 dus samen, die combinatie heeft de naam Diesel gekregen binnen het WVK.

Zoals gezegd, komende woensdag spelen de heren van het 2e en 3e thuis in de tweede ronde van de Rendez-vous bokaal, het 2e tegen een 4e divisie team, het 3e tegen een derde divisie team. Daar de meeste spelers uit deze teams het afgelopen jaar al gepromoveerd waren naar de vierde divisie, maar door een nieuwe teamsamenstelling, de bond hen toch naar de 5 e divisie terug verwees heeft vooral het tweede goede vooruitzichten, het derde team krijgt het zwaar, maar er is pas verloren of gewonnen als de laatste pijl gegooid is. Heren, succes.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4