WIJDEMEERSE WEBKRANT
Leeuwenlaan: 104 Linden
's-Graveland, vr 26 oktober 2007

Op 12 november wordt gestart met de voorbereidingen om 104 Hollandse linden te planten langs de Leeuwenlaan. Op 5 november is er een informatieavond.


21 oktober 2006

Het laatste stuk Leeuwenlaan naar 's-Graveland is vorig jaar oktober door het rooien van vijfenzestig beuken en eiken gedegradeerd van een laan tot een provinciale polderweg. Volgens de gemeente en Natuurmonumenten, de eigenaar van de bomen, waren de bomen ziek, oud, verzwakt of dood.


28 oktober 2006

Honingzwam

Bij onderzoek naar de grond, om nieuwe bomen te planten, bleek deze vervuild met grind. Bovendien kwam er honingzwam voor in de grond op de wortelstels van de oude bomen. Planten van nieuwe bomen werd daardoor zinloos, omdat de zwam de nieuwe bomen meteen weer zou aantasten.

Er is nu besloten dat de grond in de plantgaten voor de nieuwe bomen, in totaal 125 kubieke meter, eerst gezeefd zal worden om grind, wortelresten en andere vervuiling te verwijderen. Daarna wordt de grond verrijkt met meststoffen. Het voornemen is om nog dit jaar 104 Hollandse linden te planten.

Volgend jaar: 48 weg, 90 nieuw

Volgend jaar worden er in het laatste deel van de Leeuwenlaan, tot de bocht, nog eens achtenveertig bomen gerooid. Die worden vervangen door negentig nieuwe bomen.

Informatieavond

Op 5 november wordt er door Naturmonumenten, samen met de gemeente Wijdemeren, een informatieavond over de bomenproblematiek van de Leeuwenlaan georganiseerd. De avond wordt gehouden in De Hooiberg bij het bezoekersventrum van Natuurmonumenten aan het Noordereinde 54b in 's-Graveland. De aanvang is om half acht.

bron
WWK/G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 2