WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rekenmeester Zagt
Wijdemeren, vr 26 oktober 2007

Putter heeft te doen met Gert Zagt. Deze bereidt zich tot het uiterste voor op de begrotingsbehandeling in de zekerheid dat de coalitie niet naar hem zal luisteren.

ingezonden bericht

Zagt

Wie zit daar onder het licht van de jaren '50 schemerlamp, gebogen over de programma­begroting 2008 van het college van B&W van Wijdemeren? Wie is dat toch, die zich als de klok het nachtelijk uur van twaalf heeft geslagen, in de vermoeide ogen wrijft, een diepe zucht slaakt en daarna de slaap niet kan vatten? Wie neemt de moeite urenlang cijferwerk te verrichten, avond aan avond door zijn bescheiden werkkamer te ijsberen, in de wurgende zekerheid dat zijn noeste arbeid waarschijnlijk weer voor niets zal zijn.

Dat, beste lezers, is Gert Zagt, rekenmeester van Dorpsbelangen Loosdrecht, die ook dit jaar weer met een alternatieve begroting zal komen, die vervolgens (amper gelezen) door de financiële genieën van de coalitie naar de prullenbak wordt verwezen. Dat zou iedereen de lust ontnemen om door te gaan, maar zo zit Gert Zagt niet in elkaar. En ook nu verheugen we ons weer op de notitie van Gert Zagt, die met kracht van argumenten zal aantonen dat die B&W begroting een goedkoop stukje retoriek is en de burgers onnodig opzadelt met hogere lasten.

Het wordt hem dit jaar niet al te moeilijk gemaakt. Om de huidige wethouder van financiën om te blazen moet een zomeravondbriesje voldoende zijn.

Zeven man personeel erbij wil de man, die ooit die ooit beweerde dat ambtenaren maar harder moesten werken. Zeven en een half procent OZB verhoging wil hij, die in vroegere jaren de hele gemeentelijke administratie wilde bevriezen en er daarna maar een klein gedeelte van wilde ontdooien.

De financiële onderbouwing van het verhaal rammelt als een bos aanmaakhout. Met zo'n tegenstander zou je je in je handen kunnen wrijven, maar Gert Zagt weet wel beter.

Het cordon sanitair waarin zijn Dorpsbelangen Loosdrecht gevangen zit, zal zijn werk doen.

Als je de programma's 1, 2, 3, en 5 van de begroting bij elkaar telt en dat bedrag vergelijkt met 2007 kom je meer dan een miljoen (1000.000) euro hoger uit. Die zeven man extra gaat drie en een halve ton kosten. En de OZB gaat de komende jaren met 34% omhoog.

Wie zulke ammunitie aangereikt krijgt kan wereldkampioen prijsschieten worden, ware het niet dat de spelregels vals zijn als de neten.

Desalniettemin vertrouwen we er op dat Gert Zagt zich opnieuw zal uitsloven en de steun zal krijgen van alle Dorpsbelangers, die hopen dat hij een luisterend oor zal vinden. Succes mag dan niet onder handbereik liggen, op de lange termijn is het resultaat onvoorspelbaar. En je doet het toch ook omdat je de tegenstanders van die graaierij een stem wil geven.

Eén ding is zeker; hij mag in ieder geval rekenen op de waardering en de morele steun van

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 2