WIJDEMEERSE WEBKRANT
Colijn verklaart het tekort
Kortenhoef, vr 11 mei 2007

Bob Colijn somt de misstanden in Wijdemeren op en koppelt die aan het begrotingstekort. Maar hij blijft er blijmoedig onder!

ingezonden brief

Geachte Redactie,

Het moet geen soap gaan worden maar het verhaal van Putter over het Tekort, bevat uiteraad wel belangrijke elementen van falend beleid en zijn argumentatie zal als insider ook wel op goede informatie gegrond zijn, maar er zitten wel stellingen tussen die niet de mijne zijn !! Over criminelen enzo.

Derhalve was ik wederom zeer verheugd met de nieuwe Zijlijn, van de Redactie, met als titel Valse belofte maakt ook schuld, heldere analyse en zeer goede argumenten wederom, ook Gij geldt dus als een zeer goede informant aangaande het vreemde politieke bedrijf in deze Gemeente.

Maar ik ben het niet met alle punten eens, zoals het verhogen van de OZB, zie mijn vorige bijdrage als scribent inzake deze affaire van vorig jaar.

Elke ondernemer en bedrijf en ook nadenkende burger zal het met me eens dat men domweg de tering naar de nering moet zetten, je kunt nu eenmaal niet meer uitgeven dan erin komt. Vraag het anders maar eens aan Prof. Heertje, of lees zijn boek over de Economie.

Mijn stelling blijft, dat als men tekort komt, ook die dure verbouwing aan het z.g. Stadhuis in Hilversum, geschrapt dient te worden, ook die dure Gemeentewerf voor dan resp. totaal 2.3 miljoen kan dus geschrapt worden. Daar zit niemand van ons op te wachten.

Ook het hele JOP plan kan in de prullenbak, zie mijn vorige stellingname inzake JOP aan de Parklaan.

Maar om nu wederom eens een praktijkvoorbeeld van geld over de balk smijten te geven, dus ook volgens de stellingen van Putter, is bijv. de reparatie van de 11 drempels in onze woonwijk aan de Parklaan en Elb. Mooylaan, daar is men met drie man bezig 1 maand !!!!! lang om die destijds aangelegde drempels te verlagen.  !!! Dat in deze dure tijd, dit was dus geheel niet nodig geweest als men ze destijds direct op de goede hoogte had gelegd en geplaatst, want een blind paard kon zien dat die dingen veel te hoog waren en menige spoiler van de bewoners alhier heeft beschadigd en/of vernield !! Mogelijk met de nodige claims ! Voor dat geld had men veel beter drempels kunnen leggen op de Kerklaan, want daar wordt vooral ook in de avond veel te hard gereden, je vouw wordt uit je broek gereden als je daar op het trottoir loopt. !!

Kortom dit is pure geldverspilling en kapitaalvernietiging, mijn voorzichtige schatting is dat dit grapje zeker 30. 000 EURO heeft gekost, dat alleen al op basis van de manuren, dus kassa voor de Fa. Boomgaard, daar komen dus nog alle materiaal kosten van stenen, zand, gebruik van dure machines etc. bij. Dus zeg maar rustig een halve ton in Euro's over de balk gegooid als men destijds wel het goede beleid had gevoerd, dus het oude College, toen ook nog met Putter ????

Conclusie de Gemeente moet net als wij allen de tering naar de nering zetten en niet de burgers en bedrijven opzadelen met  dit .....beleid, dat alleen maar tot verhoging van de lasten leidt, dat de GemeenteRaad dit ook allemaal laat gebeuren geeft ook heel erg te denken en is volgens mij niet de schuld van Den Haag, maar eigen schuld dikke bult.

Ook vraag je je als ondernemer af of de Accountant van de Gemeente niet keihard de vinger aan de pols legt of zoals landelijk de Rekenkamer, het ware ook beter geweest om een accountant liefst RA aan te stellen als verantwoordelijk Wethouder, lijkt mij zo, maarja ook dat is weer politiek.

Hier laat het ik het voorlopig bij, mede gezien het slechte weer, anders wordt het verhaal nog somberder.

Mvrgr.

Bob J. Colijn
Kortenhoef als bezorgde burger en ondernemer.

P.s. Ook mij verbaast het dat er zo weinig commentaar komt vanuit de Burgerij. Of is men de Politiek al helemaal zat na alle perikelen. ????

Naschrift redactie:

In de Zijlijn werd opzettelijk niet gesproken over specifieke onderwerpen waar gemeentelijk geld aan uitgegeven wordt. De Zijlijn was een poging om de discussie over het begrotingstekort terug te brengen tot de essentie. En die is: In een democratie bepaalt het gekozen bestuur waar wel en waar geen geld aan uitgegeven wordt. Zo hebben wij dat nu eenmaal georganiseerd.

Of een individuele burger (Bob Colijn, Rik Jungmann of Co de Kloet) of de individuele partij het met de keuzen van het democratisch gekozen bestuur eens is of niet, doet niet terzake. Juist daarvoor hebben we democratie in Nederland.

Bob Colijn schrijft als individuele burger. (Om een voorbeeld te noemen, ik vind het prima dat die drempels verlaagd worden. Dat scheelt kosten van schokbrekers. Het was de toenmalige VVD-wethouder Dick 't Hoen, die zeer bewust koos voor de hoge drempels. Nu besluit de democratie dat er toen een fout werd gemaakt en herstelt die fout. Maar daar ging de Zijlijn niet over....)

Van het gekozen bestuur moet geëist worden dat het zorgvuldig om gaat met het gemeenschapsgeld, daarop goede controle uitoefent en alleen geld uitgeeft aan zaken die nodig zijn volgens de meerderheid van het bestuur. Natuurlijk moet er geen geld verspild worden aan flauwekul en bij een tekort domweg de OZB verhoogd worden. Ik heb er redelijk vertrouwen in dat dat in het algemeen niet gebeurt. Uitzonderingen, en die zijn er, hoe treurig ook, daargelaten.

"De tering naar de nering zetten" :schrijft Colijn. Dat is betrekkelijk. Als de democratie besluit dat het nodig is om de nering uit te breiden om een leefbaar en dienstverlenend Wijdemeren te houden, dan zal de tering ook stijgen. De meerderheid besluit daarover. De kiezer laat achteraf weten wat hij er van vond. Zo werkt het nu eenmaal.

Wat niet door de beugel kan is dat politieke partijen bevriezing van de OZB beloven, terwijl zij weten dat dat onhaalbaar is. (Tenzij Wijdemeren alleen nog de wettelijke taken uitvoert. Geen groen, geen sport, geen subsidies, etc.) Loze beloften, mooi weer spelen en de problemen voor je uit schuiven, daar ging de Zijlijn over.

Rik Jungmann

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
15 gr.
windkr. 5