WIJDEMEERSE WEBKRANT
JOP aan Parklaan
Kortenhoef, di 30 januari 2007

Het gemeentebestuur wil een Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) aan de Parklaan in Kortenhoef plaatsen.

Tijdens de dorpsavond in Kortenhoef werd gesproken over de overlast van hangende jeugd, o.a. op winkelcentrum de Meenthof. Bewoners van de appartementen boven de winkels klagen al jaren over de overlast die zij daarvan ondervinden, zo ook tijdens de dorpsavond afgelopen donderdag.


Wethouder Lia Moote (PvdA)

Wethouder Nelleke Schenkkan (GL)

Wethouder Lia Moote liet, in antwoord op de klachten, weten dat er in de verschillende dorpskernen hangplekken gemaakt gaan worden. Vanuit de zaal kwam de reactie dat het woord "hangplekken" te negatief is en dat beter de term "ontmoetingsplekken" gebruikt kon worden. Wethouder Nelleke Schenkkan was het daar mee eens en haalde de term jongeren ontmoetingsplek (JOP) van stal. Daarmee was de term JOP weer terug in het spraakgebruik.

Het gemeentebestuur gaat een informatieavond organiseren voor de omwonenden van de Parklaan in Kortenhoef om de plannen voor de plaatsing van een JOPdaar toe te lichten. Met de jeugd zullen afspraken gemaakt worden over het gebruik van de JOP.

JOP: langdurig debat

Hangjongeren, overlast en de plaatsing van een JOP zijn een voortdurend terugkerend verschijnsel in Wijdemeren. In oktober 2000 debatteerde de 's-Gravelandse raad over de plaatsing van een JOP aan de Bernard van Beeklaan in Kortenhoef. Wethouder Co de Kloet had daartoe besloten zonder de buurt te informeren. Er kwamen luide protesten en de JOP werd niet geplaatst. Daarvoor was een pging gedaan om een JOP te plaatsen aan de Moerendael in de nieuwbouwwijk aan de Zuidsingel. Ook daar toen protesten met als gevolg het afblazen van de geplande JOP.

De plaatsing van een JOP in Ankeveen kwam er wel ondanks de aanvankelijke weerstand van de buurt. Het, Ankeveense raadslid Nelleke Schenkkan van Algemeen Belang hield vol en kreeg de JOP in Ankeveen uiteindelijk in november 2002 voor elkaar.

Een terugkerend argument tegen de plaatsing van een JOP is dat er meerdere groepjes jeugd zijn, die zelf hun plek kiezen en daarbij ook regelmatig van plek veranderen.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief