Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wijdemeerse varia

Wijdemeren, 7 november 2002. De Gooi van gisteren stond vol met Wijdemeerse zaken. Een gekantelde shovel, een PvdA lijsttrekker, een tentoonstelling, een zaak van een oliehandelaar, een JOP en een hofnar.

's-Graveland. In 's-Graveland kantelde eergisteren op het Zuidereinde rond het middaguur een kleine shovel. Van alle kanten kwamen de hulpverlenende diensten met gillende sirenes aanzetten. De bestuurder raakte beklemd onder het apparaat. Gelukkig bleek hij alleen een gebroken enkel aan het angstige avontuur over te houden.

Loosdrecht. Nico Postma had een gesprek met Wim van Oudheusden (55) in de rubriek Op de Korrel. Wim was raadslid in Loosdrecht voor de PvdA tot de verkiezingen van november vorig jaar. Hij doet een gooi naar het lijsttrekkerschap van de PvdA in de Provinciale Staten verkiezingen die volgend jaar op 11 maart gehouden zullen worden. Hij vertelt dat in de PvdA een nieuwe manier van kiezen van de lijstrekker is geïntroduceerd. "Een moderne manier van democratie bedrijven." :noemt Wim van Oudheusden het. De leden kunnen tot 12 november hun stembiljet invullen om zo te bepalen wie de lijsttrekker wordt. Die stemming gaat overigens niet alleen over de statenverkiezingen, maar ook voor de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Bij de vorige verkiezingen voor de staten was hij nog in de race voor de staten van Utrecht, nu voor Noord-Holland. Een gevolg van de herindeling.

Kortenhoef. Ook in de Gooi gisteren een bericht dat de Historische Kring In de Gloriosa haar twntigjarig bestaan viert met een tentoonstelling in zorgcentrum Oudergaard over de voormalige wasserijen. a.s. zaterdag van 10.00 tot 21.00 en zondag van 11.00 tot 17.00 te bewonderen.

Loosdrecht. Voor de Raad van State diende de zaak van oliehandelaar Brouwer uit Loosdrecht schrijft de Gooi. De gemeente weigerde hem een vergunning om volle tankwagens op zijn terrein te stallen. De raadsman van Brouwer vocht deze beslissing aan. Het bleek dat de gemeente het gevaar volgens een onafhankelijk adviseur weliswaar enigszins had overschat volgens, maar dat er reële gevaren bestaan ten aanzien van bodemverontreiniging. De uitspraak is over enkele weken.

Ankeveen. De JOP in Ankeveen is eindelijk geplaatst. Tijdens de laatste raad zei wethouder Bert Nagel dat hij zich niet meer in het dorp durfde vertonen. Hij kan nu opgelucht ademhalen. Ankeveen is niet langer een "No Go" area voor hem. Nu moet het terrein nog gedraineerd worden.

's-Graveland. Marit Versteeg van de Gooi- en Eemlander had een uitgebreid interview (met foto) met Wim Bos. Deze is van beroep hofnar. Hij oefent deze functie uit bij de Bodyshop en bij de Stichting Milieubewustzijn. Beide organisaties hebben hun hoofdkantoor in het landgoed Boekesteijn aan het Noordereinde in 's-Graveland. Een hofnar mag op ieder moment alles tegen iedereen zeggen, zolang het maar respectvol gebeurt. Met een frisse en ongeremde blik tracht hij het werkplezier en de kwaliteit van een organisatie te versterken.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, droog, 9 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...