... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


JOP Ankeveen

Ankeveen, 15 maart 2001. De plaatsing van een Jongeren Opvang Plek (JOP) blijkt altijd met heftige emoties gepaard te moeten gaan. Vorig jaar oktober (zie JOP en JOP debat) liepen de emoties hoog op toen het college voorstelde om in Kortenhoef aan de Bernard van Beeklaan een JOP te plaatsen.

Zo ook nu in Ankeveen. Laura van Zutphen bericht er zeer uitvoerig over in de Gooi- en Eemlander van vandaag. De jeugd (Anke Leurs, Jochem van Ingen, Joël Sperling en Kelly Schouten) vindt dat ze overal weggestuurd wordt. "Het is gewoon nooit goed. In het dorp mogen we niet zitten, dan hebben ze last van ons. Gaan we een stuk verderop in een weiland zitten, mag het ook niet. Waar moeten we dan naar toe?"

Kelly Schouten pleit ervoor dat er containers komen. Met stoeltjes en tafeltjes erin zodat er huiswerk gemaakt kan worden. De plek weten ze ook al. Achter het trapveldje aan de Stichtse Kade. Daar is een open plek waar een gebouwtje kan staan. Politie, Gemeente en Brandweer vinden dat een goed idee.

De aangrenzende bewoners van de Stichtse Kade en de Barthold Ingellaan vinden het echter geen goed idee. Twaalf bewoners hebben een brief aan de gemeente geschreven waarin ze protesteren.

Hannie den Hartog is één van hen. Zij wil geen opgeschoten jeugd in de buurt met brommers. Rita van der Velden gaat nog wat verder. Zij denkt dat het een verzamelplek voor drugsverslaafden en dealers wordt.

Nelleke Schenkkan van Algemeen Belang denkt dat de JOP er toch gaat komen met een goede voorbereiding en een voorzichtige aanpak. Ze hoopt dat de buurt en de jeugd binnenkort met elkaar gaan praten op een door de gemeente te organiseren informatieavond.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...