Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Pieneman: weer geen raadslid

Wijdemeren, 25 januari 2006

De CDA kandidatenlijst is gewijzigd. Jan Pieneman is van plaats 5 naar 20 gezakt. Om min of meer vergelijkbare redenen als bijna vier jaar geleden.

De kandidatenlijst van het CDA is gewijzigd. De nieuwe is hieronder te vinden. Pieneman stond op plaats 5, nu op 20. Vanaf plaats vijf schuiven de kandidaten onder hem een plaats op.

Maart 2002


Jan Pieneman

Vier jaar geleden gaf de kandidatuur van Jan Pieneman als CDA-raadslid flinke problemen omdat hij politieman in Wijdemeren was.

Op 29 maart 2002 mislukte zijn installatie als CDA raadslid. Zijn geloofsbrieven werden niet geaccepteerd vanwege de onverenigbaarheid.

Enkele dagen later, op 3 april 2002, was het uitgezocht en lag er een advies van de VNG. De conclusie van de VNG was dat er een gezagsrelatie bestond tussen de burgemeester en Pieneman. Volgens de VNG onverenigbaar met het raadslidmaatschap. Op 26 april 2002 stonden de geloofsbrieven van Pieneman weer op de agenda. Toen werd dat agendapunt echter zonder toelichting afgevoerd. UIteindelijk zag hij af van zijn kandidatuur. Wel werd hij later fractieassistent van het CDA.

Andere situatie

De situatie leek nu anders te zijn omdat hij bij de milieupolitie in Hilversum werkt. Voor de zekerheid werd aan de korpschef een getekende verklaring gevraagd dat Pieneman tijdens zijn raadsperiode niet ingezet zal worden in Wijdemeren (waar hij weer een gezagsrelatie met burgemeester Don Bijl zou krijgen). Na lang aandringen van het CDA bleek de korpschef toch niet bereid zo'n verklaring af te geven, waardoor de kandidatuur van Pieneman voor de tweede keer schipbreuk leed.

Persbericht

CDA Wijdemeren

CDA Lijst

Er zijn wat kleine wijzigingen opgetreden in de CDA lijst. De belangrijkste is een andere plaats voor Jan Pieneman (oorspronkelijk op plaats 5, nu op plaats 20).

Pieneman werkt bij de milieupolitie, en hoewel zijn werkterrein Hilversum is, is het niet uitgesloten dat hij incidenteel ook in Wijdemeren ingezet zou kunnen worden; in het geval van het handhaven van de openbare orde zou hij dan onder het gezag van de burgemeester komen te staan. Juridisch advies heeft laten zien dat dit onverenigbaar is met het raadslidmaatschap.

Omdat het CDA wel graag gebruik wil maken van zijn milieu-expertise, is hij op (een onverkiesbare) plaats 20 gezet. Dit maakt het mogelijk hem in de nieuw raadsperiode als fractie-assistent aan te stellen, een functie die hij nu ook al vervult.

De definitieve lijst

1 Wim Neef Nederhorst den Berg
2 Betske Van Henten Loosdrecht
3 Esther Luijer Kortenhoef
4 Bert Nagel Nederhorst den Berg
5 Jan van den Broeck Kortenhoef
6 Hetty Kastelein Loosdrecht
7 Herman Veldhuisen Nederhorst den Berg
8 Theo Reijn Kortenhoef
9 Kees Haverkamp Nederhorst den Berg
10 Guus ten Teije Ankeveen
11 Peter Heeren Nederhorst den Berg
12 Jolanda Bonnema Loosdrecht
13 Ron Wever Kortenhoef
14 Aad Dijs Nederhorst den Berg
15 Eric Torsing Ankeveen
16 Jan Verbruggen Kortenhoef
17 Wil van Erp Kortenhoef
18 Paul van Vliet Loosdrecht
19 Eef Gutter Nederhorst den Berg
20 Jan Pieneman Loosdrecht
21 Gerrit Kroon Nederhorst den Berg
22 Jan Sirre Nederhorst den Berg
23 Chris Hageman Nederhorst den Berg
24 Ge Leurs Nederhorst den Berg
25 Piet Luijer Kortenhoef
26 Willem Troost Kortenhoef
27 Wim Voeten Kortenhoef
28 Freek Visser Kortenhoef
29 Nel Hageman Nederhorst den Berg

De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht