Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Jan Pieneman

Losdrecht, 3 april 2002. In het stuk over de gemeenteraad van afgelopen donderdag maakten wij melding van het feit dat Jan Pieneman (CDA) uit Loosdrecht niet geaccepteerd werd door de commissie die de geloofsbrieven van kandidaat-raadsleden onderzoekt. Die weigering komt voort uit het feit dat hij politieman o.a. in Wijdemeren is.

Nico Postma is er in gedoken en doet vanavond op de voorpagina van het regiokatern verslag van zijn bevindingen.

De heer Pieneman blijkt inderdaad bij de politie Gooi- en Vechtstreek te werken. Bij de milieupolitie om precies te zijn. Er is onduidelijkheid of hij nu wel of niet raadslid kan worden. De korpsleiding vindt het prima. Het probleem zit hem in de onverenigbaarheid van functies. De burgemeester is zijn baas als hoofd van de politie, maar hij wordt de baas van het college en de burgemeester als raadslid. En dat kan problemen geven.

Er wordt nu uitgezocht hoe het wettelijk zit in de politiewet en in de gemeentewet. De VNG stelt dat hij alleen raadslid kan worden als er geen gezagsrelatie tussen hem en de burgemeester bestaat, wat hier wel het geval is. Juristen buigen zich nu over de kandidatuur. Het CDA is teleurgesteld. Daar had men nooit aan dit obstakel gedacht. Pieneman zou het leuk vinden om in de raad te komen, maar als het niet kan staat hij zijn plaats aan de volgende kandidaat, Wim Voeten uit Kortenhoef, af. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Warm. 21 graden. Heerlijk!
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...