Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ouderenbezoek: Exportartikel

Wijdemeren, 3 december 2004. Het actieve ouderenbezoek wordt in Nederhorst den Berg al vijf jaar gepraktiseerd. Simone Stevens (G&E) ging op zoek en ontdekte dat Theo Stalenhoef, tot nu toe tevergeefs, probeert het fenomeen te exporteren naar de andere Wijdemeerse kernen.

Er wordt € 10.000 vrijgemaakt door de gemeente om actief huisbezoek aan 75-plussers mogelijk te maken. (Geld dat bij de peuterspeelzalen is wegbezuinigd.)

Theo Stalenhoef stelt in het artikel van Simone Stevens dat het actieve huisbezoek in Den Berg een succes was. Ouderen werden bezocht en gewezen op tal van subsidieregelingen, waarvan ze het bestaan niet kenden. Gezien de financiële krapte die bij veel ouderen heerst, konden daar soms problemen door opgelost worden. Tevens kon vereenzaming vroegtijdig gesignaleerd worden. Het klusjesteam en het informatieloket draaien nog. Volgend jaar hoopt men de huisbezoeken weer op te kunnen pakken.

Stalenhoef heeft geprobeerd om het initiatief naar andere Wijdemeerse kernen over te brengen. Dat lukt echter niet, omdat niemand daar in het bestuur van ouderenbonden zitting wil nemen. Het ouderenbezoek is een Bergs exportartikel, maar weinig succesvol naar het zich laat aanzien.

Overigens is niet iedereen blij met het activerende huisbezoek, zoals blijkt uit de reactie van Joop Hennis.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht