Rik Jungmann

Firma Leicon

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Straatjuwelen Koninginneweg

Kortenhoef, 3 december 2004. Wethouder Wim Neef heeft straatjuwelen besteld en laat die de komende tijd plaatsen op de Koninginneweg in Kortenhoef.

"Straatjuweel", een fascinerend woord dat het laatste jaar vaak in de gemeenteraad gebruikt werd. Meestal begreep niemand van de toehoorders waar het om ging, of wat het was. Het is een paaltje, met een prachtige naam, om het autoverkeer te hinderen.


Twee Straatjuwelen.

Het Straatjuweel® is een halfrond element van gewapend beton. Voor zwaar verkeer is het “Juweel” overrijdbaar, al het andere verkeer moet er omheen. Het gaat dus niet om een drempel, maar om een element waarmee weg-versmallingen, asverschuivingen, bussluizen en midden-eilanden kunnen worden gerealiseerd. U merkt het al, het Straatjuweel® biedt u vele oplossingen en is uitermate geschikt om Duurzaam Veilige maatregelen uit te voeren in bestaande woonwijken.

Het straatjuweel wordt geproduceerd door de firma Leicon uit Steenwijk.

De gemeente heeft voor € 7000 een aantal van deze obstakels besteld. Zij zullen op de Koninginneweg geplaatst worden zo'n negentig cm uit de kant om op die manier fietssluizen te creëren. De juwelen worden als maatregel toegevoegd aan de drempels die al in de weg liggen.

De buurt vond dat niet genoeg en eiste, met steun van 3VO,  meer maatregelen. De wethouder vond dat niet nodig, maar de raad zette de plaatsing van de straatjuwelen toch door.

Meer weten over de rijke geschiedenis van de verkeersmaatregelen op de Koninginneweg? Klik hieronder.

  Koninginneweg 5-5-2003 Koninginneweg 3-4-2003
Drempels Koninginneweg 21-2-2003 Raad- De veren van Gerrit Steile Drempels
Juni 2000 (Drempels en CDA)  Kijk op de Wijk actief Drempel ja, drempel nee 

De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht